![]() |
|
[VXAce] Przechodzenie pod zdarzeniem - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VXAce] Przechodzenie pod zdarzeniem (/Thread-VXAce-Przechodzenie-pod-zdarzeniem) |
Przechodzenie pod zdarzeniem - Sufraos - 19-05-18 22:01 Wie ktoś jak zrobić coś w stylu przechodzenia pod zdarzeniem z grafiką z tilesetu? Wiem, że można ustawić w bazie danych w blokowaniu na tą gwiazdkę, ale czy da sie w inny sposób gdyż chcę zbudować wnętrze domu i użyć tego sufitu ( nie wiem jak to sie nazywa) by móc pod nim przejść np. do innego pokoju RE: Przechodzenie pod zdarzeniem - XBroX - 22-05-18 14:47 zdarzenie musi być typu górnego przynajmniej tak jest w 2k3 wtedy możesz przechodzić pod nim. RE: Przechodzenie pod zdarzeniem - Yoroiookami - 22-05-18 18:43 W VX Ace musiałbyś użyć obrazka, który byłby taką warstwą sztucznego dachu. Tylko że musiałbyś je kleić w fotoszopie albo gimpie. Nie widzę nawet opcji użycia gwiazdek dla elementów tilesetu z pierwszej strony. |