![]() |
|
[VXAce] Warunek na więcej wymaganych przedmiotów - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VXAce] Warunek na więcej wymaganych przedmiotów (/Thread-VXAce-Warunek-na-wi%C4%99cej-wymaganych-przedmiot%C3%B3w) |
Warunek na więcej wymaganych przedmiotów - Sufraos - 27-05-18 20:41 Potrzebuję pomocy w pewnej sprawie. Chcę zrobić coś takiego, że mamy jakiś item, który powoduje, za pomocą typowego zdarzenia, że możemy wytworzyć jakiś przedmiot, ale nie wiem jak zrobić, aby na warunku ustawić, że mamy mieć jakąś ilość przedmiotów (więcej niż 1) np 2 kamienia czy coś w tym stylu RE: Warunek na więcej wymaganych przedmiotów - AlmostNoRuby - 27-05-18 21:27 ZMIEŃ ZMIENNĄ > Przedmiot (wybrany przedmiot) > (zapisuje się ilość do zmiennej) > w środku pierwszego warunku stawiasz DRUGI WARUNEK który sprawdza jaką wartość ma zmienna. Obrazków brak, bo aktualnie się spieszę. RE: Warunek na więcej wymaganych przedmiotów - Sufraos - 30-05-18 16:34 Sorka, że dawno nie patrzyłem tutaj, ale szczerze to nie ogarniam :d mógłbyś wytłumaczyć lepiej chyba że ciągle się spieszysz RE: Warunek na więcej wymaganych przedmiotów - Yoroiookami - 30-05-18 17:25 Tak jak AlmostNoRuby wspomniał: ![]()
RE: Warunek na więcej wymaganych przedmiotów - Sufraos - 30-05-18 18:07 Dzieki, zrozumiałem. |