![]() |
|
[Dowolny] Quest'y - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [Dowolny] Quest'y (/Thread-Dowolny-Quest-y) |
Quest'y - Grabarz - 23-09-18 22:15 Benvenuto! Od pewnego czasu robię projekt w naszym ulubionym programem do robienia prostych gierek. I niestety jestem człowiekiem, który nie lubi prostych questów a po stworzeniu 2/3 zadań nie potrafię skonstruować questów z sensem i jakimś poziomem trudności. Nie chce,aby gra polegała głównie na idź tu i tu przynieś to i to.
Buona giornata.
Macie jakieś protipy na prowadzenie questów w waszych projektach ? RE: Quest'y - Yoroiookami - 20-07-19 14:19 Nie wiem czy nadal się zmagasz, ale jest kilka sposobów na fajne, kreatywne zadania. :I Najlepsze są chyba takie, które mają duży wpływ na grę, a przynajmniej zauważalny efekt. Jeżeli wiedźma da mi questa na przyniesienie jej grzybów, samo zadanie może nie być takie ciekawe. Ale jeżeli potem użyje tych grzybów do zamienienia nas w ropuchę, co rozpocznie zupełnie nowe zadanie poboczne na znalezienie lekarstwa, lub dziewczyny do pocałowania - myślę że byłoby dużo ciekawiej. |