![]() |
|
[XP] Maksymalne rozmiary titlesetu - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Maksymalne rozmiary titlesetu (/Thread-XP-Maksymalne-rozmiary-titlesetu) |
Maksymalne rozmiary titlesetu - Dakla - 17-11-18 15:41 Hej, gdy składałem titlesety rpg maker zaczął źle wyświetlać titleset przy rozmiarze około 256x33000 pikseli, da się jakoś powiększyć ten limit? RE: Maksymalne rozmiary titlesetu - Yoroiookami - 17-11-18 17:39 Niestety nie wiem, ale nie rozumiem po co ci taki olbrzymi tileset jeżeli możesz ich mieć ile chcesz. No chyba że na jednej mapie użyjesz wszystkich elementów z tego tilesetu. RE: Maksymalne rozmiary titlesetu - Dakla - 17-11-18 23:54 Duża liczba titlesetów raczej dużo nie daje, lepiej jest mieć jeden a dobry chyba, że na twojej mapie jedynie można chodzić po standardowym lesie, bez urozmaiconych miejsc typu bagna, samotny chatka itd., wiem, można to zmieścić na jednym titlesecie jeśli dokładnie wiesz co będziesz używał, ale to mi zbytnio nie pasuje, bo słabo mi idzie jasnowidztwo, poza tym za dużo roboty z układaniem priorytetu i blokowania kafelek na coraz to nowym titlesecie nie mówiąc o łączeniu tysięcy małych elementów z różnych zestawów grafik. Dlatego ponawiam pytanie: zna ktoś jakiś sposób, by zwiększyć długość titlesetu? RE: Maksymalne rozmiary titlesetu - Witcherek01 - 23-12-18 11:05 Zaprzestań, duże tilesety są złe, robiłem tak samo miałem jeden wielki ale XP ma taki błąd że jak tileset jest za duży to prawie po wszystkich elementach można chodzić pomimo blokowania! Można na luzie wejść na dach, ścianę itp. I nie, poprawianie za pomocą zdarzeń zwykle nie działa. Odradzam korzystania z wielkiego tilesetu, ale to twój wybór. A co do limitu rozmiaru, chodzi ci o to że jak przewijasz to w pewnym momencie ci wchodzi na górę? Wtedy korzystaj z tych strzałek góra-dół. Ale powtarzam nie korzystaj z dużych tilesetów!! Wiem coś o tym (Jak coś pomogłem - daj "pomógł" xD) |