![]() |
|
[XP] Re: [RPGXP] Gothic : Cena Wojny - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Zapowiedzi gier i dema (/Forum-Zapowiedzi-gier-i-dema) +--- Wątek: [XP] Re: [RPGXP] Gothic : Cena Wojny (/Thread-XP-Re-RPGXP-Gothic-Cena-Wojny) |
Re: [RPGXP] Gothic : Cena Wojny - Witcherek01 - 22-12-18 14:59 Gothic Cena Wojny Witajcie! Chciałbym wam zapowiedzieć grę, którą zacząłem tworzyć na początku grudnia. Jak widzicie rozgrywa się w świecie Gothic ale opowiada całkiem inną historię i nie, nie pojawi się Bezimienny. No dobrze, tyle słowem wstępu. A i jeszcze wspiera mnie przy tworzeniu niezastąpiony Tautulas i wyjątkowy Gotrym(Games Gal). Świat Królestwo Myrtany rządzone przez silnego władce króla Rhobara II znajduję się głównie na rozległym kontynencie. Jednak w jej skad wchodzi jeszcze wiele wysp. Między innymi perełka - Khorinis. Kontynent : Na północy kontynentu leży zimowa kraina Nordmar zamieszkana przez silny lud wojowników, a jeszcze dalej ziemie barbarzyńskich orków. Na połódniu jest Varant czyli rozległa pustynia pod kontrolą Myrtany. A pomiędzy północą a południem jest właśnie - Myrtana. Wyspy : Na wschód od kontynentu jest bogata wyspa kupiecka Khorinis. Najdalej wysunięty na wschód jest Wschodni archipelag a na południu od Khorinis Południowy archipelag. Są jeszcze dwie wyspy daleko na północy... Jedna jest pod kontrolą Myrtany a druga pod kontrolą króla Utrada III i jest ona osobnym państwem. Fabuła Trwa okrutna wojna z orkami, ludzie są na pozycji przegranej... Ratunkiem może okazać się magiczna ruda. Bronie z niej są niezwykle ostre i wcale się nie tępią. Największe pokłady rudy są na Khorinis a dokładniej w górniczej dolinie. Najemni górnicy nie wystarczyli... Król wydaje rozkaz - Każdy przestępca niezależnie od występku jaki popełni wysyłany jest do kopalń na Khorinis. To również nie wystarczyło... Najpotężniejszy mag w królestwie, arcymistrz kręgu ognia - Xardas przekonuje króla aby wydał rozkaz by magowie otoczyli część górniczej doliny magiczną barierą. I tak się dzieje, coś jednak idzie nie tak... Otoczona zostaje cała dolina a w czasie zamieszania z powstaniem bariery więźniowie przejmują władzę w dolinie. Podczas zamieszania z rudą orkowie zdobywają na wojnie znaczącą przewagę... (Tą historie zapewne znacie) Gra dzieje się niedługo przed akcją Gothica I i rozpoczyna się na kontynencie w Myrtanie nieopodal zamku Faring na farmie. Wcielamy się w trzydziestoletniego Brandena, który za wiele w życiu nie osiągnął i pracuje na farmie. Pewnego dnia kiedy główny bohater spełniał swoje obowiązki na farmie przybyli żołnierze z Faring. Mają rozkaz od samego króla aby zabrać chłopów, szybko ich wyszkolić i wysłać jako część garnizonu na statku z dyplomatom. Statek ma dopłynąć do wysp na północy... Aby sprawdzić dlaczego król nie otrzymuje żadnych informacji z wyspy pod kontrolą Myrtany i przekonać króla Utrada III by wspomógł Rhobara na wojnie... Jednak statek się rozbija... Przeżywa tylko Branden i jeden z jego przyjaciół... Co stanie się dalej? Przekonasz się jak wyjdzie gra ;) Cechy gry (Prawdopodobne) -Wiele zadań pobocznych -Zgodność z uniwersum Gothic -Wielu NPC -Zmiana wyglądu zależnie od noszonego pancerza -Wiele przedmiotów, broni i pancerzy -Punkty nauki co poziom i wydawanie ich na naukę u różnych nauczycieli -System reputacji -Gildie i przynależność do nich (np. Straż, magowie itp.) -Runy magiczne i teleportacyjne -Rzemiosła : Kowalstwo i alchemia -Dziennik zadań -Decyzje wpływające na dalszą część gry -Mniejsze liczby : Życia, obrażeń, many, obrony itp. (Przyķładowo punkty życia wynoszą na początek 25 a many 10.) -Nowy system walki - RTAB - Real Time Active Battle -Muzyka w grze pochodzi tylko i wyłącznie z pierwszych trzech Gothiców -I wiele innych[/size] Screeny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli kogoś to interesuje to nie wiem kiedy będzie premiera, mam intro i kończę prolog, taki jest stan prac. Myślę że do końca 2019 raczej skończę. A demo? Powinno być do końca grudnia. RE: Re: [RPGXP] Gothic : Cena Wojny - Yoroiookami - 22-12-18 17:58 Coś chyba nie do końca wyszło z tymi screenami. Jako hosting polecam ci https://imgur.com/ . W sam projekt zagram, gdy tylko się pojawi. Jeżeli się pojawi. Ja trzymam kciuki. RE: Re: [RPGXP] Gothic : Cena Wojny - Witcherek01 - 22-12-18 18:29 Dzisiaj te screeny poprawię ;) RE: Re: [RPGXP] Gothic : Cena Wojny - Witcherek01 - 22-12-18 23:26 Myślę że screeny powinny już działać, działają? RE: Re: [RPGXP] Gothic : Cena Wojny - Yoroiookami - 22-12-18 23:38 Linki tak, ale żeby wstawić obrazki musisz kliknąć prawym na obrazku i wybrać "Kopiuj adres obrazu". Potem używasz [img] żeby go ładnie zamieścić. Np. Kod: [img]https://i.imgur.com/tAwL3BE.jpg[/img]
RE: Re: [RPGXP] Gothic : Cena Wojny - Witcherek01 - 22-12-18 23:51 Dzięki, już robię ;) |