![]() |
[MV] LifeLoop - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Zapowiedzi gier i dema (/Forum-Zapowiedzi-gier-i-dema) +--- Wątek: [MV] LifeLoop (/Thread-MV-LifeLoop) |
LifeLoop - Jasemir - 15-07-19 12:06 ![]() Cześć UltimaTeam! Od początku 2019 roku pracuję nad swoim jak dotychczas najambitniejszym projektem, LifeLoop, turowej grze RPG z elementami craftowania. Aktualnie znajduję się ona na wczesnym etapie tworzenia. LifeLoop składa się z wielu mechanik i systemów, które współgrają razem ze sobą i bardzo ważny jest dla mnie feedback. Będzie miał on wpływ na dalszy postęp w tworzeniu tejże gry, więc jeżeli ktoś z Was zdecyduje się na zagranie i napisze parę słów na jej temat, będę niezmiernie wdzięczny! Zachęcam do wypróbowania dema, a poniżej parę szczegółów dotyczących LifeLoop Demo Version. ![]() • Fabularna gra RPG z turowym systemem walki inspirowany Octopath Traveler, • Przełączaj się między dwoma wymiarami: Rzeczywistością i Światem Fantasy, • Wypróbuj system Wyobraźni (Imagination), który pozwala tworzyć przedmioty użyteczne w świecie fantasy, przy użyciu zgromadzonych zasobów z rzeczywistości, • Wejdź w Wewnętrzne Myśli głównego bohatera, by poznać dodatkowe linie fabularne, • Przyłączaj specjalne Orby do swojego ekwipunku, by uzyskać magiczne moce, • Wykorzystuj słabości swoich wrogów, by z łatwością zwyciężać każdą bitwę, • Używaj mechaniki LINK podczas walki w celu manipulowania przebiegu bitwy. ![]() Chris stoi w swoim posępnym, osamotnionym domu. Ogromna burza z deszczem huczy za oknem. Myśli pędzą w jego głowie i zastanawia się on skąd pochodzi te dziwne, wewnętrzne uczucie, którego nie potrafi wytłumaczyć... Gwałtowny trzask pioruna odciąga Chrisa od swoich myśli. Już wie co ma się zaraz wydarzyć. Ktoś zapuka do jego drzwi, a rzeczywistość zostanie kompletnie zakłócona - ponownie. Wyrusz na przygodę pełną fantastycznych wydarzeń odkrywając prawdę za tajemniczymi anomaliami Chrisa. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Kliknij na obrazek, by powiększyć) ![]() (Lub pobierz z Google Drive) v1.1 [15.07.19] - Sporo poprawek błędów językowych. v1.2 [18.07.19] - Więcej poprawek błędów językowych w dialogach, - Dodatkowa linia tekstu samouczka o mechanice Link, - Poprawa balansu w walce z Polister&Cthuman • Zmniejszono 15% HP dla obu przeciwników • Lekko obniżone otrzymywane obrażenia od umiejętności Magicznych Język Gry:
![]() Autor: Jasemir(Daniel Laskowski) RE: LifeLoop - Yoroiookami - 15-07-19 16:21 Bardzo dziwna gra. Zaczyna się jak horror, a potem robi się z tego RPG z postaciami fantasy. Nie wiem ile pluginów jest w grze, ale aż mnie zachęciło żeby dać szansę RPG Maker MV. ![]() Graficznie bardzo mi się podoba, ale dialog byłby lepszy po polskiemu niż w połamanym angielskim. ![]() Życzę szczęścia w ukończeniu projektu i zagram w pełną wersję, gdy się pojawi. <3 RE: LifeLoop - Jasemir - 15-07-19 19:55 Yoroiookami dziękuję za poświęcenie swojego czasu. Na razie większość opinii jakie otrzymuje to te o błędach językowych. Właśnie dodałem już do pobrania v1.1, gdzie postarałem się wyeliminować większość błędów. Mam nadzieję, że teraz będzie ten angielski trochę mniej łamany. Dzięki jeszcze raz! |