![]() |
|
[XP] Legenda - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Zapowiedzi gier i dema (/Forum-Zapowiedzi-gier-i-dema) +--- Wątek: [XP] Legenda (/Thread-XP-Legenda) |
Legenda - Yoroiookami - 22-12-19 08:31 ![]() Tytuł: Legenda Wersja RM: XP Opis: Legenda jest planszówką, zainspirowaną masą innych planszówek i karcianek. Nie jest to poważna gra dla poważnych ludzi, tylko lekka przygoda z niewielką zawartością durnych żartów. Gra w założeniu ma być dosyć krótka, ale zachęcająca do wielokrotnego jej przechodzenia. Fabuła: Nic niesamowitego. Celowo cliché opowieść o tym, jak bohater rozprawił się ze złem. Pośmieję się nieco z różnych archetypów. Stan Ukończenia: Zacząłem jakieś dwa tygodnie temu, więc gra pojawi się dopiero za kilka miesięcy. ![]() 1. Wybór Bohatera Przed rozpoczęciem rozgrywki, wybieramy bohatera/bohaterkę spośród wielu postaci. Każda z nich ma inne umiejętności i statystyki. Część bohaterów można odblokować spełniając odpowiednie warunki podczas gry - np. zabijając odpowiedniego BOSSa. 2. Rzut Kością Rozgrywka składa się w dużej mierze z rzutu kością. Zamierzam jednak dać graczowi jakiś wpływ na to gdzie idzie, czy walczy, czy ucieka, czy odpoczywa. 3. Przeciwnicy Wszyscy przeciwnicy będą występować prawdopodobnie w formie kart. Każdy przeciwnik będzie mieć własne statystyki, które będą wliczane do rzutów kością podczas walki. Możliwe będzie napotkanie BOSSów w niektórych miejscach na planszy. Domyślnie - ucieczka przed nimi będzie niemożliwa. 4. Przedmioty W miastach możliwy będzie zakup uzbrojenia zwiększającego niektóre statystyki bohatera. Zamierzam też dodać kilka przedmiotów magicznych, które mają różne dziwne efekty. 5. Magia W grze będą czary, ale jeszcze nie jestem pewien w jakiej formie je zaimplementuję. 6. Dialogi Mimo, że Legenda jest planszówką - bardzo możliwe że w grze pojawi się garstka dialogów. Głównie chodzi mi o samo zakończenie gry, ponieważ każdy z bohaterów ma własną historię i cel. Screeny Spoiler: (Otwórz) RE: Legenda - R3con4rmor117 - 02-06-20 11:58 Kiedy będzie można przetestować demo? (jeżeli wogule będzie) RE: Legenda - Yoroiookami - 02-06-20 13:20 (02-06-20 11:58)R3con4rmor117 napisał(a): Kiedy będzie można przetestować demo? (jeżeli wogule będzie) Pewnie dopiero za kilka miesięcy. Dema nie planuję, będzie po prostu pełna wersja. RE: Legenda - R3con4rmor117 - 03-06-20 17:36 (02-06-20 13:20)Yoroiookami napisał(a):(02-06-20 11:58)R3con4rmor117 napisał(a): Kiedy będzie można przetestować demo? (jeżeli wogule będzie) O to świetnie, czekam z niecierpliwością |