![]() |
|
[VX] House of Fears - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Pełne wersje gier (/Forum-Pe%C5%82ne-wersje-gier) +--- Wątek: [VX] House of Fears (/Thread-VX-House-of-Fears) |
House of Fears - Crashykk - 27-06-13 16:50 ![]() Fabuła Mężczyzna o imieniu Drake budzi się w ciemnej celi, nie wie gdzie jest, ani skąd się tam wziął, ale za wszelką cenę chce się z niej wydostać. Uwaga! Jeżeli szukacie rozbudowanej fabuły, zwrotów akcji i wielu wątków, to tutaj ich nie znajdziecie :P Opis Krótka gra przygodowa z kilkoma zagadkami. Jako, iż od kilku lat goszczę na scenie postanowiłem wydać coś nie konkursowego, a jako że "House of Fears" zapowiedziałem już jakiś czas temu postanowiłem go dokończyć. Z zapowiedzią, tytuł nie ma za wiele wspólnego. Postanowiłem zrobić z niego raczej krótką gierkę. Mam nadzieję, że wyeliminowałem wszystkie błędy oraz, że całokształt się spodoba. Życzę (mam nadzieję) miłego grania. Czas przejścia: Zależy od umiejętności gracza od ok. 10 do ok. 15/20 minut. Screeny Spoiler: (Otwórz) http://www45.zippyshare.com/v/60272436/file.html RE: House of Fears - krakoman - 27-06-13 16:56 Pogramy,zobaczymy. RE: House of Fears - Pan Cube - 27-06-13 17:03 Zaraz odpalę, i ocenię :P BOŻE! RE: House of Fears - Crashykk - 27-06-13 17:31 Jeżeli mogę oczywiście, to chciałbym zapytać, co sądzicie. Znaleźliście jakieś błędy, coś wam się nie podoba? Dokąd w ogóle udało wam się dotrwać ^^ RE: House of Fears - Viuu - 27-06-13 17:32 Dobra... najpierw zacznijmy od pytania co to k***a jest? Gra jest krótka, jakieś 20 min na przejście... Jeśli ktoś rzeczywiście testował twoją grę, to możesz mu pogratulować. Nie wiedziałem, że można tak zabugowaną grę wydać nawet bez testowania, a wg napisów ona jednak była testowana. Poza tym całkowity brak sensu w fabule, nie zrozumiałe jak dla mnie zakończenie... No i przede wszystkim... w którym momencie to jest horror? Podsumujmy to. Gra nie ma żadnego sensu, żadnego celu, żadnego klimatu... Warto też wspomnieć, że autor nie zaznaczył iż mamy do czynienia z horrorem z elementami parkour. Nie wiem nawet jak to ocenić, po ścianach się całkiem fajnie chodziło.. tak więc masz te 2/10. RE: House of Fears - Pan Cube - 27-06-13 17:33 Narazie żadnych błędów nie znalazłem, ale co zrobić dalej? Byłem w tym pokoju z kartką, i co dalej? RE: House of Fears - Crashykk - 27-06-13 17:41 Viuu napisał(a):Gra jest krótka, jakieś 20 min na przejście...Napisałem, że jest krótka. Viuu napisał(a):Jeśli ktoś rzeczywiście testował twoją grę, to możesz mu pogratulować. Nie wiedziałem, że można tak zabugowaną grę wydać nawet bez testowania, a wg napisów ona jednak była testowana.Gra była testowana, przez kolegę niemającego nic wspólnego z makerem. Jeżeli mógłbyś prosiłbym, o przesłanie mi informacji, po których "kafelkach" ścian można chodzić. Widocznie nie zauważyłem, że brakuje blokady oraz o bugach, które występowały w czasie rozgrywki. Viuu napisał(a):No i przede wszystkim... w którym momencie to jest horror?Jak napisałem, nie wiem nawet co to jest za gatunek ^^ RE: House of Fears - Viuu - 27-06-13 17:47 Miałem ochotę z tej gry zrobić stream'a, nawet mogę jeśli chcesz i pokazałbym ci gdzie są błędy... a raczej gdzie ich nie ma. RE: House of Fears - Crashykk - 27-06-13 17:52 Viuu, o ile mi wiadomo, to na ultimie od nagrywania gniotów jest Angius RE: House of Fears - tracersgta - 27-06-13 17:59 Viuu, nie hejtuj :I Dzis nie dam rady zagrac, ale na pewno jutro zagram i ocenie. Gra od starego, dobrego CrasheR'a nie moze byc gniotem :-) |