![]() |
|
[VX] Problem z drużyną - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Problem z drużyną (/Thread-VX-Problem-z-dru%C5%BCyn%C4%85) |
Problem z drużyną - Alimenty - 27-06-13 19:15 Ponieważ nie bardzo orientuję się jeszcze w RPGMVX mam problem z drużyną. Otóż cały problem polega na tym, że już od początku gry, moja postać ma w swojej drużynie 3 dodatkowe osoby które, no nie bardzo potrzebuję. Nie wiem jak je usunąć a ile jest to możliwe. Z góry dzięki za pomocDzięki Dzięki za pomoc Dawnok RE: Problem z drużyną - MrDawnok - 27-06-13 19:16 Wejdź w zakładkę system i w prawym górnym rogu powinieneś mieć listę postaci na start. RE: Problem z drużyną - Mateusz SSJ8 - 27-06-13 19:42 Jeśli postacie doszły w czasie gry, po prostu użyj komendy zdarzenia "zmień drużynę" dając "usuń" i towarzysz_do_usunięcia. Uprzedzam, że nie można potem wybrać. Dobrze byłoby, gdybyś opracował jakiś system zmiany drużyny pozwalający tymczasowo usunąć z drużyny niepotrzebnych bohaterów. Jeszcze w żadnej grze tego nie było. Nawet w komercyjnej, więc masz okazję być pierwszym który zrobi coś takiego. Tylko się nie poddawaj. Pracuj wytrwale. |