![]() |
|
[VX / VXAce] Jak mieć w menu to co się chce? - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Tutoriale (/Forum-Tutoriale) +--- Wątek: [VX / VXAce] Jak mieć w menu to co się chce? (/Thread-VX-VXAce-Jak-mie%C4%87-w-menu-to-co-si%C4%99-chce) |
Jak mieć w menu to co się chce? - Pan Cube - 05-07-13 18:17 Siemka! Otóż tak przeglądając stronę rpgmakervx.net natknąłem się na pewien temat, i tam było napisane jak mieć w menu TYLKO status, przedmioty i wyjście z gry. Ja wam jednak pokażę jak mieć takie rzeczy jakie chce się mieć. Wchodzimy w skrypt "Window_MenuCommand". Jeśli chcemy usunąć guzik do przedmiotów, stawiamy znak # przed linijką 47. Jeśli chcemy usunąć guzik do umiejętności, stawiamy znak # przed linijką 48. Jeśli chcemy usunąć guzik do ekwipunku, stawiamy znak # przed linijką 49. Jeśli chcemy usunąć guzik do statystyk, stawiamy znak # przed linijką 50. Jeśli chcemy usunąć guzik do formacji, stawiamy znak # przed linijką 56. Jeśli chcemy usunąć guzik do zapisu, stawiamy znak # przed linijką 67. Jeśli chcemy usunąć guzik do wyjścia z gry, stawiamy znak # przed linijką 73. RE: Jak mieć w menu TYLKO status przedmioty i wyjście z gry? - tracersgta - 05-07-13 18:54 Wchodzi początkujący i chce mieć tylko przedmioty, ekwipunek, zapis i wyjście. A tu ma inny tutorial. Mógłbyś przedstawić funkcję poszczególnych linijek, aby każdy mógł to skonfigurować do własnych potrzeb. Wieje lenistwem... Wyjątkowo nie ocenię... RE: Jak mieć w menu to co się chce? - TheKetrab - 06-07-13 10:42 Fajne, fajne, ale może ktoś zdradzi jak takie coś zrobić na XP? RE: Jak mieć w menu to co się chce? - Pan Cube - 06-07-13 10:53 Ja to akurat przedstawiłem na vx ace. Na vx nie wiem zbyt, a jeśli chodzi o XP to nie napiszę tego bo nie wiem jak. RE: Jak mieć w menu to co się chce? - tracersgta - 06-07-13 12:52 W XP jest podobnie, tylko inne numery linijek. Nie mam XP, więc nie pomogę :/ RE: Jak mieć w menu to co się chce? - Dragon Kamillo - 06-07-13 22:29 A jak ktoś nie chce mieć wyjścia z gry, to którą linijkę ma usunąć? A tak po za tym to fajne, można zrobić z menu podstawowym to co się chce, tak samo jest w 2k3. RE: Jak mieć w menu to co się chce? - tracersgta - 07-07-13 09:25 A dlaczego masz nie mieć wyjścia? Bez sensu... RE: Jak mieć w menu to co się chce? - Pan Cube - 07-07-13 09:30 Ale i tak napisałem jak to zrobić RE: Jak mieć w menu to co się chce? - Mateusz SSJ8 - 10-07-13 12:48 Spoiler: (Otwórz) RE: Jak mieć w menu to co się chce? - Gorn5 - 17-12-13 21:03 Ciekawe... |