![]() |
|
[VX] Kruk - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Pełne wersje gier (/Forum-Pe%C5%82ne-wersje-gier) +--- Wątek: [VX] Kruk (/Thread-VX-Kruk) |
Kruk - INRE - 02-05-13 17:57 Kruk
Informacje Ogólne: Wersja RM: RPG Maker VX Gatunek: Przygodowa gra akcji z elementami RPG Przewidywany czas gry: 2h Postęp projektu: 100% Termin ukończenia: 29.08.2012 Realia: W grze opowiedziane zostaną wydarzenia sprzed tych z ZRS. Akcja rozegra się w tajemniczym księstwie Lothwarrd położonym na jednej z wsyp podlegających pod Vermilion (kraina w której rozgrywa się akcja ZRS). Poszukiwacze odnajdują tutaj mnóstwo wysoko cenionych, pradawnych artefaktów i relikwii, nierzadko przynoszących różnego rodzaju nieszczęścia. Poszukiwaczami tymi często bywają właśnie Kruki - ludzie szkoleni od najmłodszych lat w magii, boju i wielu innych tajemnych sztukach do walki z demonami. Fabuła: Ciężko w tych czasach jest się utrzymać i chyba nikt już nie pamięta czy kiedyś było lepiej… Nie ma z czego żyć, dlatego właśnie bohater wyruszył w podróż – za pieniądzem. Mimo, że szkolony był do walki z demonami, zmuszony sytuacją finansową, postanowił brać każde nadarzające się zlecenie. Pewnego razu dostaje od losu szansę. Na poszukiwanie nieznanego do końca artefaktu wyrusza ekspedycja, którą zlecił książę. Bohater chwycił więc okazję i dołączył do poszukiwaczy, nie zważając na czyhające po drodze niebezpieczeństwa oraz przestrogi o fatum krążącym nad tymi, którzy taki artefakt odnajdą… Bohater: ![]() Imię: Enialis Wiek: ok. 20 lat Klasa: Kruk Charakter: Neutralny Opis: Pyskaty, cwany, pewny siebie i perfidny do bólu mężczyzna, wyszkolony na Kruka. Jeden z najbardziej utalentowanych uczniów swojego Kruczego Gniazda. Jest zręczny, świetnie włada mieczem i szybko poznaje nowe czary. Wyrusza na najbardziej niebezpieczną misję swojego życia będąc przekonanym, że i tak nie ma niczego do stracenia. Rozgrywka: W grze (jak zdążyliście zapewne zauważyć po ilości opisanych bohaterów) sterujemy tylko jedną postacią. Walka rozgrywa się w czasie rzeczywistym i wydaje mi się, że zastosowałem dość ciekawy i dynamiczny system walki. Nasz bohater będzie potrafił skakać, a później także używać hak do zaczepiania się o drewno w niedostępnych miejscach oraz do przyciągania przeciwników. Zaimplementowane są też minigry np. do otwierania zamków, czy trafienia do celu. Natkniecie się też na jakieś zagadki - raczej proste ale będą. Ważne jest też to, że w grze nie będzie zmiany ekwipunku, ale za to będzie ulepszanie broni i pancerza oraz rozwijanie postaci o punkty. Screeny: Spoiler: (Otwórz) Testerzy Beta: Finwe Zazombik Itan Czytaj!!! Spoiler: (Otwórz) Solucja: http://goniecrm.pl/poradniki/kruk_solucja.html Linki: Kruk v1.2 VX_RTP RE: Kruk - krakoman - 02-05-13 20:08 Jestem w trakcie przechodzenia... RE: Kruk - cj2 - 02-05-13 21:31 Nigdy jakoś tej gry nie ruszyłem, ale chyba zaraz się za to wezmę. RE: Kruk - Nex - 03-05-13 13:18 Gra może nie działać w pełni sprawnie na słabszych komputerach. to znaczy jakich konkretnie? RE: Kruk - INRE - 03-05-13 15:58 Cytat:Gra może nie działać w pełni sprawnie na słabszych komputerach.Chodzi tylko o to, że gra ma trochę wyższe wymagania niż sam RM VX, ze względu na zastosowane skrypty. Dokładnie jakie wymagania? Nie wiem. Nie posiadam narzędzi diagnostycznych i nie umiem dokładnie określić. Dopisałem tę uwagę, w razie gdyby u kogoś się wieszało i by się o to do mnie spinał... Cytat:Jestem w trakcie przechodzenia... Cytat:Nigdy jakoś tej gry nie ruszyłem, ale chyba zaraz się za to wezmę.Cieszy mnie to, w takim razie czekam na Wasze opinie. RE: Kruk - thieffer119 - 03-05-13 20:13 Musze powiedzieć że długo zwlekałem ze ściągnięciem tej gry, sam nie wiem czemu, może to dlatego że usłyszałem o niej wiele mieszanych opinii. Ale ściągnąłem, pograłem i... ZARYPISTA GRA! Żałuję że nie pobrałem wcześniej. Kolejna gierka ląduje w moim folderze "legendarnych" gier. BRAWA DLA INREGO! RE: Kruk - INRE - 04-05-13 12:29 Cytat:Musze powiedzieć że długo zwlekałem ze ściągnięciem tej gry, sam nie wiem czemu, może to dlatego że usłyszałem o niej wiele mieszanych opinii.To prawda opinie były różne. Cytat:Ale ściągnąłem, pograłem i... ZARYPISTA GRA! Żałuję że nie pobrałem wcześniej. Kolejna gierka ląduje w moim folderze "legendarnych" gier. BRAWA DLA INREGO!Dzięki, cieszę się, że się spodobało i że nie był to zmarnowany czas. RE: Kruk - thieffer119 - 04-05-13 16:22 Przy okazji, mógłbys mi powiedzieć jak zrobiłeś to wprowadzenie? Tam gdzie po niebie latają kruki i wyświetla się historia RE: Kruk - MrDawnok - 04-05-13 17:38 Trochę pograłem, poczytałem i stwierdzam, że spoko :p Nie podobają mi się niektóre dialogi(nie tyle w całości co w szczegółach) Ale i tak są ciekawe [zwłaszcza moment ze strażnikiem przy bramie miasta ;)] walki monotonne(no poza chlubnymi wyjątkami), acz nie narzekam zbytnio gdyż inne elementy jak proste zagadki czy elementy zręcznościowe dosyć uprzyjemniły grę. to ja podam ocenę szkolnym systemem (od 1 do 5 ;): Dobry(4) - gra jest dobra acz dopracowanie by jej nie zaszkodziło. RE: Kruk - thieffer119 - 05-05-13 13:43 Co to za ABS, który jest użyty w grze? |