![]() |
|
[VXAce] Pearl ABS Liquid - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Skrypty (/Forum-Skrypty) +---- Dział: RGSS3 (/Forum-RGSS3) +---- Wątek: [VXAce] Pearl ABS Liquid (/Thread-VXAce-Pearl-ABS-Liquid) |
Pearl ABS Liquid - tracersgta - 10-07-13 20:12 Krótki opis: Aktualnie najbardziej rozbudowany ABS (system walki w czasie rzeczywistym) dla RGSS3, czyli dla RPG Maker'a VX Ace. Skrypt ma wielkie możliwości, jest wysoce konfigurowalny, można go zmienić wedle swoich upodobań. Autor: Falcao Screeny: Spoiler: (Otwórz) ![]() Dodatkowe informacje: Aby skrypt poprawnie działał, skopiuj wszystkie (oprócz Title) skrypty z dema do swojego projektu, a następnie grafiki z folderu "Graphics", które możesz później skonfigurować... Tutaj dodatkowy skrypt, który umożliwia pokazywanie HP i MP drużyny: http://pastebin.com/H0X6VMfS RE: Pearl ABS Liquid - Avara - 10-07-13 21:24 Hmm... A linki do obrazka dobre dałeś (strona sama przekierowuje na stronę z danymi obrazka) RE: Pearl ABS Liquid - Ramez - 13-08-13 14:53 Prezentuje się dość nieźle, mam nadzieję, że jakoś będzie pasował do mojej zacofanej wersji RMVXAce i nie pogryzie się z innymi skryptami. RE: Pearl ABS Liquid - Spazmatic - 14-08-13 23:34 Wydaje mi się ale chyba ten skrypt jest dość stary.Widziałem go z rok temu na zagranicznym forum. RE: Pearl ABS Liquid - raver - 20-09-13 18:18 Bardzo fajny skrypt RE: Pearl ABS Liquid - helio108 - 22-10-13 08:56 jak zrobic bron pistolet a nie spel bo jak robie to nie moge jej uzyc bohater oczywiście może nosić ten rodzaj broni nie kumam... RE: Pearl ABS Liquid - kanumerki - 22-10-13 15:43 helio108 w broniach jak tworzysz musisz podać kilka linijek w notatkach to tej broni. Taka notatka zawiera: Spoiler: (Otwórz) Tool Distance = 10 <- Odpowiada za zasięg strzału Tool Graphic = $Arrow <- Oznacza jaka grafika jest ukazywana przy wystrzale, czy to strzała czy jakiś pocisk. Tool Item Cost = nil <- jaki przedmiot jest tracony przy wystrzale z takiej broni. Pamiętaj że tam gdzie piszę nil skrypt uznaje jako nic czyli jest pusto. Może trochę ci coś to pomoże :). RE: Pearl ABS Liquid - Ayene - 29-01-14 18:41 Widocznie nie wkleiłeś wszystkiego. Co do drugiego pytania... wejdź do dema i zobacz grafiki w folderze Characters. Masz tam różne animacje z kosturem, toporem, itd. Prosty wniosek, że potrzebujesz wpierw właśnie taką animację. Następnie wejdź sobie do bazy danych dema, wybierz zakładkę z bronią, przejdź do broni o ID 62 i sprawdź okno notatek. Masz tam info: "User Graphic = $Axe"... |