Podanie o zmianę nicku - ściślejsze zasady - Wersja do druku
Ultima Forum
Podanie o zmianę nicku - ściślejsze zasady - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Ultima (/Forum-Ultima)
+--- Dział: Forum (/Forum-Forum)
+--- Wątek: Podanie o zmianę nicku - ściślejsze zasady (/Thread-Podanie-o-zmian%C4%99-nicku-%C5%9Bci%C5%9Blejsze-zasady)

Strony: 1 2

Podanie o zmianę nicku - ściślejsze zasady - Rave - 13-07-13 01:59

Obecnie w podaniach o zmianę nicku jest tak, że jest wolna amerykanka - modzi odrzucają podania "bo tak" i często nie wiadomo dlaczego.

Proponuję wprowadzić następujące DODATKOWE zasady (w stosunku do tego co jest teraz, czyli 3 zmiany i brak ostrzeżeń):
- Nick nie może być obraźliwy
- Nie może być nickiem mający wyraźny charakter impersonacji innego użytkownika (czyli np. nie można zmienić nicku na MateuszSuperSracz8)
- W innych przypadkach podanie musi zostać zaakceptowane

Proponuję też wprowadzić zasadę aby moderatorzy jeśli odrzucają podanie podawali uzasadnienie decyzji (np. tak jak Ayene to zrobiła na starej ultimie jak jeszcze była adminką gdy chciałem zmienić swój nick na wersję z "wyczesanymi" znakami - oprogramowanie forum nie przetwarzało poprawnie pewnych znaków i to było zrozumiałe), przy czym "Bo tak", "Bo miałem/miałam zły humor" lub podobne to nie uzasadnienia.

Myślę że wprowadzi to trochę lepszy klimat na forum a i użytkownicy będą wiedzieli dlaczego ich podanie zostało odrzucone i unikną podobnych błędów w przyszłości.

RE: Podanie o zmianę nicku - ściślejsze zasady - Lartarin - 13-07-13 15:32

Rave napisał(a):Obecnie w podaniach o zmianę nicku jest tak, że jest wolna amerykanka - modzi odrzucają podania "bo tak" i często nie wiadomo dlaczego.
- To nie modzi decydują o zmianie nicku!
- Wolna amerykanka jest całkiem "fana"... bo tak.
- Po co sobie utrudniać życie.
- Zjedz batona.

RE: Podanie o zmianę nicku - ściślejsze zasady - X-Tech - 13-07-13 15:38

Po co masowo zmieniać nicki i robić chaos - jeśli jakaś osoba trzyma przy scenie na przykład "znajomych" zmiana nicku to naprawdę głupi pomysł.

RE: Podanie o zmianę nicku - ściślejsze zasady - Diablo - 13-07-13 21:37

Ale jeśli cieszy się złą sławą i chce zacząć od nowa?

RE: Podanie o zmianę nicku - ściślejsze zasady - X-Tech - 13-07-13 22:46

Samo słowo sława świadczy dobrze o nicku.

RE: Podanie o zmianę nicku - ściślejsze zasady - Diablo - 13-07-13 23:10

Mi sie wydaje ze to byl dobry pomysl. Ludzie raczej kojarzyli moj nick z masa nieukonczonych projektow i gniotow. Teraz gdy mam juz jakis poziom (i debiutancka, nawet niezle przyjeta gre) zmienilem nick. Moze bd przychylniej patrzec na moje tematy bo nie wielu skusilo sie zobaczy Arkane :-/

RE: Podanie o zmianę nicku - ściślejsze zasady - Viuu - 13-07-13 23:34

Nick nie zmienia tego kim jesteś.
Poza tym, to trochę takie oszukiwanie graczy... Narobiłeś sobie biedy, to teraz pokaż, że już tak nie jest, a nie uciekasz się do zmiany nicku -.-

RE: Podanie o zmianę nicku - ściślejsze zasady - X-Tech - 13-07-13 23:38

Ja też wydałem na fora gry, które robiłem tylko dla siebie w ogóle ich nie dopieszczałem pod fora po wydaniu 8bitquesta, który zapowiedział jakiś poziom i ludzie oczekiwali więcej na wysokim poziomie, a tu taki suprise i dosłownie zimny prysznic wydałem gry z szuflady w niezmienionej formie - takie jakimi był robionymi dal siebie, które nie miały wyjść w neta xd To raczej nie był dobry pomysł, ale u mnie to sytuacja odwrotna rzecz jasna - ja zacząłem wiedząc już bardzo dużo o robieniu gier prezentując pierwszy projekt pod publikę, a dopiero potem wrzuciłem te wczesne, które widziały tylko moje oczy - w niezmienionej postaci xdd

Noruj też zaczął od gniotucha, ale stopniowo robił co raz lepsze gry. Zmiana nicka to tak naprawdę zaczynanie od zera i strata już licznych osób, które znają cię z poprzednich projektów i wiedzą, że coś potrafisz - PRĘDZEJ zagrają kiedy będą widzieć, że robi doświadczona osoba, która się rozwija niż ktoś nowy. Jakoś Norujowi nie przeszkadza w zainteresowaniu liczna ilość lepszych/gorszych gier więc widzisz jak jest. Po prostu rób co raz lepsze gry. To najlepsze co możesz zrobić.

RE: Podanie o zmianę nicku - ściślejsze zasady - tracersgta - 14-07-13 09:41

Ale po co ta niepotrzebna dyskusja? Jak ktoś chce zmienić nick to niech zmienia, co to was interesuje? Jego nick, jego sprawa...

RE: Podanie o zmianę nicku - ściślejsze zasady - Diablo - 14-07-13 09:51

@Viuu: Niema to jak dobry anty reklama c'nie darknesss?

@X-Tech: jestes inne srodowisko bo gospoda. Dam glowe ze na ultimie nie zrobilbys takiej furory jak na gospodzie, bo tu sa makery XP i VX, a tam 2k i 2k3, choc pare gier i tu jest.

@tracersgta: fakt. Ja juz koncze temat.