Propozycja - Wersja do druku
Ultima Forum
Propozycja - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Ultima (/Forum-Ultima)
+--- Dział: Forum (/Forum-Forum)
+--- Wątek: Propozycja (/Thread-Propozycja--405)

Propozycja - Barmen - 16-07-13 12:58

Witam. Chciałbym zaproponować stworzenie działu "Laboratorium skryptów". W tym o to dziale użytkownicy własnych skryptów, bądź modyfikacji (mowa tutaj o poważniejszych modyfikacjach niż zmiana grafiki i położenie) będą mogli je przedstawić w formie filmów/zabezpieczonych projektów do oceny użytkowników. Użytkownik (przyszły gracz tej produkcji) mógłby ocenić, czy dane rozwiązanie mu się podoba, nie podoba, co jest zbędne, a co powinno jeszcze się znajdować w skrypcie dla lepszego efektu. Nieobowiązkowo można by stworzyć ocenę pracy w skali od jednej gwiazdki do pięciu (przykład). Sens działu polega na nieudostępnianiu kodu lecz pokazania działania skryptu. Dlaczego na nieudostępnianiu kodu? Ponieważ autor skryptu/modyfikacji chciałby ów kod zaimplementować we własny projekt i chwilowo bądź w ogóle nie chce się nim, że tak powiem "dzielić".

RE: Propozycja - tracersgta - 16-07-13 23:07

Moim zdaniem calkowity bezsens. Mozna to podciagnac do wsparcia.

RE: Propozycja - Pan Cube - 17-07-13 08:46

Już lepsze by było rozdzielenie makerów do osobnych działów.

RE: Propozycja - Rave - 17-07-13 13:56

Było tak, na starej Ultimie. Efekt? Niektóre działy były prawie puste. A i zdarzenia są w każdym makerze te same, no może z drobnymi różnicami, ale da się ogarnąć, więc...

RE: Propozycja - Raodemus - 17-07-13 14:33

Rave, jeżeli chodzi o skrypty to:
  • 209 (XP)
  • 280 (VX)
  • 60 (ACE)
Tematów poświęconych im, to jest pustka? Ja także jestem za podziałem na działy ,tak jak było na starej Ultimie. Teraz to jeden wielki Chaos upakowany do jednego wora.

RE: Propozycja - Viuu - 17-07-13 14:36

W skryptach nie było pustki, ale ogólnie słabo to wypadało...
Poza tym masz podział na działy w skryptach więc na co ty do cholery narzekasz? Pozostałe działy tego wgl nie potrzebują, bo dużo zastosowań i grafik może działać w innych makerach, jak Rave zresztą napisał.