![]() |
Mapa Świata do gry - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik) +--- Dział: Kącik artystyczny (/Forum-K%C4%85cik-artystyczny) +--- Wątek: Mapa Świata do gry (/Thread-Mapa-%C5%9Awiata-do-gry) |
Mapa Świata do gry - Valdali - 20-07-13 01:34 Mae govannen ! ![]() W wolnych chwilach pracuje nad projektem w RPG Makerze VX Ace pt. "Magią i Mieczem". Dzisiaj wziąłem się za stworzenie mapy świata do gry. Robiłem ją [paczy na zegarek w kompie] 6 godzin i ok. 30 minut, a efekt końcowy mi się podoba. ![]() Chcę zaznaczyć, że większość nazw własnych na mapie nie zostały wymyślone "ot tak". Są to wiązanki słów, które w grze mogą coś oznaczać etc. Mądrzy będą wiedzieć ![]() A oto mapa: ![]() Bardzo proszę o udostępnienie wszelkich przemyśleń związanych z tą mapą :D Za każdy komentarz bd wdzięczny. Niedogodności postaram się wytłumaczyć. Namaarie ![]() Valdaluszek RE: Mapa Świata do gry - OzzY - 20-07-13 12:39 Wszystko pięknie ładnie tylko czemu tak płasko ? Niech ta mapa wyjdzie z monitora nadaj jej cieniowania trochę. Niech widać będzie, że tam są góry, wgłębienia i woda ale i tak jest pięknie. RE: Mapa Świata do gry - Valdali - 20-07-13 13:19 Okej, postaram sie porobić coś z tymi cieniami ;-) RE: Mapa Świata do gry - Rouch - 26-07-13 14:01 Fajna mapa, ale lepiej brzmiałaby Galia nie Francja :P No i troszku za czarne napisy, a może by tak rzeki i jeziora dać niebieską czcionką? RE: Mapa Świata do gry - olopies - 26-07-13 14:22 w czy robiłeś/aś mapę? RE: Mapa Świata do gry - Derp - 26-07-13 14:30 Ładne, podoba mi się jednak ja używam już innej w moim projekcie. Oczywiście nie jest mojego wykonania a znaleziona w google grafika: Spoiler: (Otwórz) Jeśli w programie to poprosił bym o linka a jak ręcznie to gratuluje za świetne wykonanie. RE: Mapa Świata do gry - Rasha - 28-07-13 12:44 Według mnie ty Derp użyłeś mapy typowej do gry rpg, a jego mapa przypomina prawdziwą mapę geograficzną, gdzie właśnie kolory i linie mają znaczenie. Do tego pierwsza mapa Valdaliego odzwierciedla duży kawałek świata i realną mapę. Nie rozumiem...czemu nazwy mórz są wielką literą, a państw małą? aha i z cieniuj trochę kolorki dodaj jasny zielony i żółty...żeby były niziny i wyżyny. Mapa bardzo realna...czcionka mi się podoba....wygląda średniowiecznie RE: Mapa Świata do gry - Valdali - 29-07-13 22:53 dziekuje za opinie ;) a mapke robiłem po prostu w... gimpie. czcionka jest różna: każda inna dla miast, państw, gór etc a do państw z małych liter to ta czcionka nie miala w sb w ogule duzych liter to dlatego RE: Mapa Świata do gry - Mateix - 30-07-13 12:42 Mógłbyś jeszcze zrobić, żeby ten napis na mieczu "Europa" był bardziej widoczny. Jest czarny tak samo jak miecz w tym miejscu i przez to trochę "wtapia się w tło". |