![]() |
|
[VX] Udostępnianie na piracie (arrrr) - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Ogólna dyskusja (/Forum-Og%C3%B3lna-dyskusja) +--- Wątek: [VX] Udostępnianie na piracie (arrrr) (/Thread-VX-Udost%C4%99pnianie-na-piracie-arrrr) |
Udostępnianie na piracie (arrrr) - krzak1414 - 30-07-13 17:18 Witam! Mam (niestety) piracką wersję programu RPG Maker VX. Zrobiłem na niej dość dużą część mojej gry. Czy jeśli oficjalnie ukończę grę i udostępnię ją: a) wszystkim (w necie) b) kolegą (w realu) c) kolegą w necie (np dodam na jakiś hosting bez hasła) Czy to będzie przestępstwo?(udostępnię ją oczywiście ZA DARMO) PS. Jaka jest licencja programu RPG Maker VX RE: Udostępnianie na piracie (arrrr) - ModziarzPL - 30-07-13 17:23 Jeśli udostępniasz ją za darmo nic ci nie zrobią a to jest chyba wiadome inaczej wielu by poszło siedzieć :D RE: Udostępnianie na piracie (arrrr) - krzak1414 - 30-07-13 17:26 Dzięki bro a jeśli ktoś nagra odc na yt z mojej gry i włączy tam reklamy to to się ma nijak do tematu? RE: Udostępnianie na piracie (arrrr) - ModziarzPL - 30-07-13 17:30 Nic mu się nie stanie jeśli to ty nagrasz albo osoba nagrywająca ma twoją zgode. RE: Udostępnianie na piracie (arrrr) - tracersgta - 30-07-13 17:35 Legalne czy nielegalne... Nie musisz się obawiać wizyty CBA w domu... Co innego jakby gra była nastawiona na komercję i była płatna, ale rozumiem, że robisz zwykłą freewarową gierkę ;) RE: Udostępnianie na piracie (arrrr) - krzak1414 - 30-07-13 17:38 Taa robię gry hobbistycznie i nie zamierzam komercjalizować mojego hobby dopóki nie kupię oryginalnej wersji programu a nawet jeśli bym kupił to wątpię czy bym sprzedał jakikolwiek egzemplarz mojej gry. pozdrawiam i temat uważam za zamknięty:D |