![]() |
|
[VX] Problem - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Problem (/Thread-VX-Problem) |
Problem - Maselko - 03-08-13 19:25 Mam taki problem nigdzie nie mogę znaleźć jaki wymiar maja bronie (iconset) każda osobno potrzebuje tego do stworzenia ich aha i jeszcze jedno jak zrobić przezroczyste tło z góry dziękuje :) RE: Problem - tracersgta - 03-08-13 19:44 Przeźroczyste tło robisz np. w gimpie zaznaczając, że warstwa Tło ma być przeźroczysta. Kafelka w iconsecie ma wymiary 24x24 px. Wystarczyło podzielić szerokość iconseta przez liczbę ikonek w szeregu. RE: Problem - Maselko - 03-08-13 21:13 (03-08-13 19:44)tracersgta napisał(a): Przeźroczyste tło robisz np. w gimpie zaznaczając, że warstwa Tło ma być przeźroczysta. Kafelka w iconsecie ma wymiary 24x24 px. Wystarczyło podzielić szerokość iconseta przez liczbę ikonek w szeregu. a no rzeczywiście mogłem tak zrobić ale na te najprostsze rzeczy najtrudniej wpaść i dziekuuje :) temat do zamknięcia |