![]() |
|
Ostatnie posty - pokazywanie prefiksów - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Ultima (/Forum-Ultima) +--- Dział: Forum (/Forum-Forum) +--- Wątek: Ostatnie posty - pokazywanie prefiksów (/Thread-Ostatnie-posty-pokazywanie-prefiks%C3%B3w) |
Ostatnie posty - pokazywanie prefiksów - Rave - 06-08-13 18:16 Przydałoby się, aby tabelka "ostatnie posty" pokazywała prefiksy. Czasem jest tak, że np. jest prośba o skrypt który znam, po czym się okazuje że to nie do tego makera którego używam znam ten skrypt. Albo wiem o charach które się by przydały danemu użytkownikowi a się okazuje że prosi o chary np. do 2k3, a ja mam do XP ;). Pokazywanie prefiksów w polu Ostatnie Posty by ułatwiło zadanie. P.S. Podobny "ficzer" by się przydał w kolumnie Ostatni post w głównym listingu forum, z tych samych powodów. RE: Ostatnie posty - pokazywanie prefiksów - MrQubo - 06-08-13 20:31 Ale są prefiksy, czy mi się tylko zdaje? RE: Ostatnie posty - pokazywanie prefiksów - Ayene - 06-08-13 20:43 Bo właśnie je zrobiłam. Ostatnie tematy faktycznie mogą mieć prefiksy, ale ostatnie posty już nie - prefiks przypisywany jest do tematu, a nie postu. RE: Ostatnie posty - pokazywanie prefiksów - MrQubo - 06-08-13 20:49 Acha, czyli, że prefiksy w spisie bo jak klikałem na temat to były prefiksy na górze. Teraz rozumiem, pomyliłem tematy z postami. RE: Ostatnie posty - pokazywanie prefiksów - Rave - 06-08-13 22:07 (06-08-13 20:43)Ayene napisał(a): Bo właśnie je zrobiłam. Ostatnie tematy faktycznie mogą mieć prefiksy, ale ostatnie posty już nie - prefiks przypisywany jest do tematu, a nie postu. Chodzi mi o to, aby kolumna Ostatni Post pokazywała prefiks tematu w którym ten post się znajduje - mam nadzieję że nadążasz ;-). RE: Ostatnie posty - pokazywanie prefiksów - Ayene - 06-08-13 22:18 Wiem o co Tobie chodzi. Jednak posty nie przetrzymują danych o prefiksach tematu. Plik forumlist.php odnosi się do postów forum, pomija zupełnie zapytanie o temat. Próbowałam pobrać dane globalnie, lecz bezskutecznie. Nie jestem aż tak zaawansowana w php. Także nic z tego. RE: Ostatnie posty - pokazywanie prefiksów - Rave - 06-08-13 23:09 Ach, ok. Miło że chociaż próbowałaś :-). |