![]() |
|
[VXAce] PROBLEM ROZPOCZĘCIA - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VXAce] PROBLEM ROZPOCZĘCIA (/Thread-VXAce-PROBLEM-ROZPOCZ%C4%98CIA) |
PROBLEM ROZPOCZĘCIA - bmwbmw2 - 09-08-13 18:55 Otóż Robię długo grę .. Przechodząc do sedna by nie zajmować czasu: teraz rozpoczyna mi grę w miejscu gdzie jest bohater ... a chcę żeby po rozpoczęciu nowej gry, zaczęła się ona na całkowicie innej wyspie i słowami pustelnika (Może być przez chwile bohater pokazany na początku gry). Jak mam doprowadzić do tego zdarzenia .? Czy może muszę to zrobić jako film? RE: PROBLEM ROZPOCZĘCIA - tracersgta - 09-08-13 19:16 Zrób niewidzialnego (przeźroczystego) bohatera i daj go na tamtej wyspie jako start drużyny, a po zakończeniu sekwencji teleportuj bohatera na normalny start i usuń go z drużyny, a dodaj normalnego bohatera. RE: PROBLEM ROZPOCZĘCIA - bmwbmw2 - 09-08-13 22:01 Wielkie dzięki :D genialne . Ale tak to jest w takim programie . Szeroka gama możliwości tylko trzeba je zobaczyć :D RE: PROBLEM ROZPOCZĘCIA - Amelanduil - 09-08-13 22:43 O ile mi wiadomo to w ACE da się ustawić przeroczystość postaci, jest to normalną opcją programu, więc jakakolwiek edycja członków drużyny jest tu zbędna :3 |