![]() |
|
[XP] Karty Arkany - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Pełne wersje gier (/Forum-Pe%C5%82ne-wersje-gier) +--- Wątek: [XP] Karty Arkany (/Thread-XP-Karty-Arkany) |
Karty Arkany - ravenone - 24-08-13 19:34 ![]() Dla tych, co nie mieli okazji przetestować, przedstawiam planszówkę:) Karty Arkany w swobodny sposób nawiązują do świata Arkany. W grze napotkamy lokacje, bestie i postacie znane z serii gier o Elroarze. Jednak cała ta otoczka jest tylko pretekstem do stworzenia gry planszowej. Wstępnie miały być plansze z każdego kontynentu, jednak uznałem, że poprzestanę na jednym etapie. Gra oferuje grywalną planszę i ok. 1,5-2h zabawy. MECHANIKA Gra opiera się o mechanikę z planszówki Talizman (Magia i Miecz). Wędrujemy po kolejnych krainach i wyciągamy karty zawierające: przeróżne zdarzenia, przedmioty oraz przeciwników do pokonania. Walka odbywa się poprzez rzut kością. Ilość oczek dodajemy do siły/mocy bohatera (w zależności od rodzaju walki); potem następuje rzut przeciwnika i w ten sposób otrzymujemy wynik walki. Cała gra charakteryzuje się dużą losowością: - częste rzuty kością - losowe karty (1z10 kart do wyciągnięcia na danym polu) Więc, jeśli chcecie mieć duży wpływ na rozgrywkę i dokonywać wielkich wyborów to nie jest gra dla was ;) DOWNLOAD http://dl.dropbox.com/u/9324682/Karty%20Arkany.rar Pamiętajcie, żeby zainstalować najpierw czcionkę :) SCREENY Plansza gry przedstawiająca Akmaron ![]() Przykładowa walka i pasek statystyk wyświetlający się podczas rozgrywki (dzięki Sabikku :) ) ![]() Karty ekwipunku ![]() Karta zdarzeń
RE: Karty Arkany - tracersgta - 24-08-13 20:04 Czuję się jakbym grał w Talizmana :P Mechanika strasznie podobna, żeby nie powiedzieć identyczna, ale że ta gra przypadła mi do gustu to i ta jest też świetna :D Pogram jeszcze. RE: Karty Arkany - MrQubo - 25-08-13 13:01 Jeśli chodzi o pierwszy screen to u mnie plansza wygląda inaczej. Oprócz tego nie mogę przejść gry, mimo że wygrywam obie walki Jarvazem wyświetla się, że nie wygrałem obu walk. RE: Karty Arkany - ravenone - 25-08-13 16:27 Jesteś pierwszą osobą, której się to przytrafiło. Może w trakcie rozgrywki wkradł ci się jakiś chochlik ze zmiennymi. Co do screenu - nowsza wersja gry zmieniła lekko wygląd planszy:) RE: Karty Arkany - Litherin - 25-08-13 16:37 Wygląda ciekawie :) RE: Karty Arkany - BeVoo - 26-10-13 10:28 Grałem już jakiś czas temu i napiszę, że grało mi się miodnie :) Może nie porównywałbym od razu z Magią i Mieczem, ale i tak miło mi się grało (zwłaszcza od czasu, kiedy zorientowałem się, że można było się bodajże poruszać w stronę przeciwną do ruchu wskazówek zegara Pzdr! RE: Karty Arkany - helio108 - 03-02-14 23:43 Gra jest wspaniała! Kiedy coś nie pójdzie po naszej myśli człowiek staje się trochę sfrustrowany (nie możemy temu zapobiec), ale i tak jest OK Mam nadzieję, że wyjdzie druga część lub autor postanowi zrobić inną ciekawą planszówkę. Żałuje że wcześniej tej gry nie zauważyłem |