![]() |
|
[VXAce] Game over bez powodu - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VXAce] Game over bez powodu (/Thread-VXAce-Game-over-bez-powodu) |
Game over bez powodu - pepczakk - 25-08-13 17:51 Siemka! Mam pewien problem. Otóż idę sobię przez mapkę nikomu nie wadząc, a tu ni z tąd ni z owąd game over. Dzieje się tak na każdej mapie. Możecie pomóc? RE: Game over bez powodu - tracersgta - 25-08-13 18:12 Może trochę więcej informacji? :I Nie wszedłeś przypadkiem na teren tilesetu oznakowany jako kolce? Nie aktywowałeś zdarzenia z gameoverem? RE: Game over bez powodu - pepczakk - 25-08-13 18:21 Nic nie robiłem, może to przez jakiś skrypt Chodzi po prostu o to że po jakimś czasie od rozpoczęcia gry, postać ginie. Sprawdzałem to, stojąc w miejscu, i też byl game over RE: Game over bez powodu - tracersgta - 25-08-13 18:35 Na nowym projekcie też? RE: Game over bez powodu - pepczakk - 25-08-13 18:36 Wszystko jasne, okazało się że to przez skrypt "system potrzeb". Usunąłem go i wszystko działa :) Temat do zamknięcia |