[VX] Pistolet i character - Wersja do druku
Ultima Forum
[VX] Pistolet i character - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie)
+--- Wątek: [VX] Pistolet i character (/Thread-VX-Pistolet-i-character)

Pistolet i character - Sett - 02-09-13 22:09

Witam, znów Sett na wsparciu. Trzeba popracować nad grą, pytania, ogarniecie fabuły itp i rodzą się nowe pytania jak i potrzeby.

Tak więc zaczynajmy:

System Weapon Action
Tak więc poszukuje jakiegoś dobrego systemu aby był przynajmniej można było obsługiwać jeden pistolet. Znalazłem takie coś na starej ultimie ale ma wbudowany HUD, a owego nie potrzebuje.

Tak więc może zna ktoś jakiś dobry system broni palnej ? Bo ja nie mogę znaleźć.

Character
Bo przeszukaniu internetu nie znalazłem interesujących mnie postaci a raczej postaci potworów. Najlepiej czarne, takie jak z post-apo gry :D

EDIT\\

Zdarzenia

Jak zrobić zdarzenie na które nie można wejść ani nic .

RE: Pistolet i character - aron155 - 03-09-13 20:23

Aby na zdarzenie nie dało się wejść musisz dać warstwę ,,normalne". Mógłbyś sprecyzować wymogi co do potworów? Chodzi Ci o coś jak w Falloucie?

RE: Pistolet i character - Sett - 03-09-13 23:03

Fallout'owe potworki nie są złe. Chodzi tutaj bardziej o takie potworki np zmutowane, ale nie np wielkie mutanty tylko np coś podobnego do tego:

[Obrazek: Nether00.jpg]

A skryptu na broń dalej nie znalazłem ;-c

RE: Pistolet i character - Leoś - 05-09-13 19:19

Hud można wyłączyć skoro tylko on tobie nie pasował w skrypcie na starej ultimie. A potwory możesz sobie zacieniować. Wrzucasz jakiegoś dobrego kształtem do edytora i zmieniasz jasność.

RE: Pistolet i character - Sett - 06-09-13 14:53

Leoś, dzięki :D

Na razie skryptu nie ma i nawet nie wiedziałem że można wyłączyć HUD a popatrzyłem na skrypt ale widocznie byłem ślepy.

A jak się znajdzie dobrego potworka to i będzie fajnie wyglądać taki czarny potworek :)

A na razie wygląda tak :D

[Obrazek: 3129.png]