![]() |
|
[VX] Pistolet i character - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Pistolet i character (/Thread-VX-Pistolet-i-character) |
Pistolet i character - Sett - 02-09-13 22:09 Witam, znów Sett na wsparciu. Trzeba popracować nad grą, pytania, ogarniecie fabuły itp i rodzą się nowe pytania jak i potrzeby. Tak więc zaczynajmy: System Weapon Action
Tak więc poszukuje jakiegoś dobrego systemu aby był przynajmniej można było obsługiwać jeden pistolet. Znalazłem takie coś na starej ultimie ale ma wbudowany HUD, a owego nie potrzebuje.Tak więc może zna ktoś jakiś dobry system broni palnej ? Bo ja nie mogę znaleźć. Character
Bo przeszukaniu internetu nie znalazłem interesujących mnie postaci a raczej postaci potworów. Najlepiej czarne, takie jak z post-apo gry :DEDIT\\ Zdarzenia Jak zrobić zdarzenie na które nie można wejść ani nic . RE: Pistolet i character - aron155 - 03-09-13 20:23 Aby na zdarzenie nie dało się wejść musisz dać warstwę ,,normalne". Mógłbyś sprecyzować wymogi co do potworów? Chodzi Ci o coś jak w Falloucie? RE: Pistolet i character - Sett - 03-09-13 23:03 Fallout'owe potworki nie są złe. Chodzi tutaj bardziej o takie potworki np zmutowane, ale nie np wielkie mutanty tylko np coś podobnego do tego: ![]() A skryptu na broń dalej nie znalazłem ;-c RE: Pistolet i character - Leoś - 05-09-13 19:19 Hud można wyłączyć skoro tylko on tobie nie pasował w skrypcie na starej ultimie. A potwory możesz sobie zacieniować. Wrzucasz jakiegoś dobrego kształtem do edytora i zmieniasz jasność. RE: Pistolet i character - Sett - 06-09-13 14:53 Leoś, dzięki :D Na razie skryptu nie ma i nawet nie wiedziałem że można wyłączyć HUD a popatrzyłem na skrypt ale widocznie byłem ślepy. A jak się znajdzie dobrego potworka to i będzie fajnie wyglądać taki czarny potworek :) A na razie wygląda tak :D ![]() |