![]() |
|
[XP] Pułapki - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Pułapki (/Thread-XP-Pu%C5%82apki) |
Pułapki - M4t3us2 - 03-09-13 16:28 Witam potrzebuje pomocy z pewnymi zdarzeniami, otóż próbowałem zrobić 2 pułapki (kolce i spychająca ścianę) Kolce działają tylko w połowie tzn zadają obrażenia i odpychają ale gdy stanie się na nich gdy są schowane i zostanie się na nich to już nic się nie dzieje ;/ a ze ścianą mam problem bo nie wiem jak zrobić żeby odpychała tylko wtedy gdy akurat trafi ona gracza (ściana porusza się do przodu 2 kroki i następnie w tył 2 kroki) RE: Pułapki - tracersgta - 03-09-13 16:41 Może pokaż te zdarzenia, rozmieszczenie na mapce, itp. żeby zobaczyć na jakiej zasadzie to działa... RE: Pułapki - M4t3us2 - 03-09-13 17:07 a więc oto ss: ![]() ściany mam zrobiony tylko ruch bo nie mam pojęcia jak to zrobić ;/ RE: Pułapki - M4t3us2 - 07-09-13 18:35 Do rozwiązania doszedłem sam, jednak jest przy tym wiele zabawy z przełącznikami i współrzędnymi :D także, temat do zamknięcia. |