![]() |
|
[XP] Animacje do PNG? - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Animacje do PNG? (/Thread-XP-Animacje-do-PNG) |
Animacje do PNG? - marekssj2 - 10-09-13 22:43 Witam mam pytanie odnośnie Animacji w programie rpg maker xp/vx. Czy jest jakaś możliwość, jakiś program czy aplikacja która zapisze nam nasze animacje zrobione w edytorze animacji w rpg makerze do pliku graficznego jakim jest .PNG? Zależy dla mnie bardziej na rpgxp gdyż posiadam sporą paczkę z ładnymi animacjami, a potrzebuje je zapisać do pliku graficznego (.PNG). RE: Animacje do PNG? - Domilos - 11-09-13 08:55 Gimp ma specjalny plugin, który może zapisać animację jako PNG. Wtyczka to APNG. Nie wiem jednak, czy maker będzie to obsługiwał. RE: Animacje do PNG? - Dragon Kamillo - 11-09-13 20:14 Prawdopodobnie nie obsłuży, może weź wytnij poszczególne klatki, złóż z nich plik animations i zaanimuj z powrotem spod makera. RE: Animacje do PNG? - marekssj2 - 11-09-13 20:20 Tak, nie obsłuży. Problem w tym że nie które animacje składają się nawet z 40 klatek i nie widzę tego by robić poszczególne screeny i kleić potem. Gdyby tak to bym sam już składał w GIMP'ie ale to już jest ostateczność. Bo są tam naprawdę boskie animacje(w Database). RE: Animacje do PNG? - tracersgta - 11-09-13 20:25 Innego sposobu dla rozszerzenia .PNG raczej nie ma, gdyż to nie jest animacja, a statyczny obraz. Musisz się potrudzić i pokleić ręcznie. RE: Animacje do PNG? - marekssj2 - 14-09-13 21:09 By nie robić nowego tematu napiszę tutaj, czy jest jakiś program do "rozrysowania" autotitles'a tak by powstały wszystkie możliwe połączenia? oczywiście do postaci obrazu PNG. RE: Animacje do PNG? - Rave - 14-09-13 21:14 Ja pracuję nad czymś takim, ale kiedy to skończone będzie to nie mam pojęcia #lenistwo. RE: Animacje do PNG? - tracersgta - 14-09-13 21:26 Przecież wszystkie możliwe połączenia masz w pliku z tilesetem o.O |