![]() |
|
[XP] Nic się nie dzieje gdy stoper ma 0 - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Nic się nie dzieje gdy stoper ma 0 (/Thread-XP-Nic-si%C4%99-nie-dzieje-gdy-stoper-ma-0) |
Nic się nie dzieje gdy stoper ma 0 - krzak1414 - 13-09-13 19:46 Witam! Zrobiłem przedmiot ,który zamienia naszą postać w smoka ,ale problem jest taki ,że gdy stoper ma 0 to nic się nie dzieje... Zdarzenie ![]() Przedmiot ![]() Pozdrawiam krzak RE: Nic się nie dzieje gdy stoper ma 0 - kanumerki - 13-09-13 19:51 krzak1414 funkcja musi być na równoległe zdarzenie(gdyż brak dajesz wtedy jeśli chcesz aby typowe zdarzenie wywołało się raz przy użyciu jakiegoś przedmiotu czy ciuś*) + mieć przynajmniej dwa typowe zdarzenie gdyż jeśli teraz dasz równoległe zdarzenie to prawdopodobnie zatniesz grę lub stoper. Polecam rozdzielić tak: Przedmiot wywołuje typowe zdarzenie skill bez sprawdzania warunku oraz dajesz przełącznik np. czas przemiany w smoka na on. Potem robisz drugie typowe zdarzenie ale za pomocą równoległego zdarzenia z tym warunkiem! Po tym pod koniec daj off przełącznik czasu przemiany albo zastopuj sobie stoper. RE: Nic się nie dzieje gdy stoper ma 0 - krzak1414 - 13-09-13 20:20 CHYBA do tego momentu rozumiem a potem to niezabardzo...
RE: Nic się nie dzieje gdy stoper ma 0 - tracersgta - 13-09-13 20:35 "Cel" w przy przedmiocie ustaw na "Brak". Zrobiłem kiedyś o tym poradnik: http://forum.ultimateam.pl/Thread-VX-VXAce-Aktywowane-przedmioty Co prawda jest to na VX, ale aż tak się nie różni :) RE: Nic się nie dzieje gdy stoper ma 0 - kanumerki - 13-09-13 22:18 Zrób tak jak na scrennach zrobiłem: Możesz zmienić czas stopera, grafikę bohatera i animację. Pozostałe zostaw* Spoiler: (Otwórz) RE: Nic się nie dzieje gdy stoper ma 0 - krzak1414 - 14-09-13 08:03 ![]() ![]() dalej nie działa RE: Nic się nie dzieje gdy stoper ma 0 - kanumerki - 14-09-13 12:11 W typowym zdarzeniu o nazwie warunek. Na górze ustaw Funkcja na równoległe zdarzenie z przełącznikiem do skilla. Dlatego ci nie zadziałało... RE: Nic się nie dzieje gdy stoper ma 0 - krzak1414 - 14-09-13 12:18 Wszystko ładnie działa. Dzięki za pomoc:D |