![]() |
|
[VX] Outline w czcionce. - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Outline w czcionce. (/Thread-VX-Outline-w-czcionce) |
Outline w czcionce. - Rehagen - 27-09-13 15:13 Znowu problem, pomóż ktoś. Jak dodać outline/strokę/otoczkę w tekście, jaki skrypt do tego służy ? PROSZĘ O POMOC. RE: Outline w czcionce. - tracersgta - 27-09-13 15:21 Użyj skryptu Neo Message System 3. Jest tam wiele więcej funkcji niż tylko outline :) RE: Outline w czcionce. - Rehagen - 27-09-13 15:31 No dobra spk, ale która to linijka aby edytować ?, pomóż, na wszelki wypadek poszperam w necie. RE: Outline w czcionce. - Rehagen - 27-09-13 17:20 Dokładniej szukałem na necie, ale zobaczyłem w nms : NAMEBOX_TEXT_OUTLINE = false # Make Black Outline around Text (Good with Opacity = 0) zmieniłem na: NAMEBOX_TEXT_OUTLINE = true # Make Black Outline around Text (Good with Opacity = 0) i dalej jest tak samo. POMOCY RE: Outline w czcionce. - Ayene - 27-09-13 19:46 Kod: #===================================================================RE: Outline w czcionce. - tracersgta - 27-09-13 22:26 Działo się tak, bo to dotyczy tylko nameboxu, czyli okienka na nazwę, a nie na treść. W konfiguracji jest to dostępne na 100%, ale Ayene podała gotowy skrypt, więc skoro nie interesuje Cię reszta funkcji NMS3 to wklej ten ;-) RE: Outline w czcionce. - Rehagen - 28-09-13 14:54 Ok dzięki wam bardzo za pomoc ;p teraz mogę kontynuować dalsze plany :) Pozdrawiam :) |