![]() |
[XP] Krew Zdrajcy - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Pełne wersje gier (/Forum-Pe%C5%82ne-wersje-gier) +--- Wątek: [XP] Krew Zdrajcy (/Thread-XP-Krew-Zdrajcy) |
Krew Zdrajcy - ravenone - 16-10-13 23:48 ![]() FABUŁA: Smoczy Korpus to organizacja skupiająca najlepszych najemników w królestwie ... Podejmują się zadań, których żaden najemnik o zdrowych zmysłach by się nie podjął. Dlaczego? Bo nie mają wyboru... Smoczy Korpus najmuje członków w sposób nietypowy - wykupując czyjąś śmierć. Za cenę uratowania przed szubienicą czy toporem kata skazaniec staje się własnością Smoczego Korpusu przysięgając mu bezwzględne posłuszeństwo. Jednym z nowych członków tej organizacji staje się Jarun, skazaniec z sąsiedniej krainy - Sarenii. Jak odnajdzie się w nowym otoczeniu zaczynając życie od nowa? To zależy już tylko od nas... CECHY GRY: - klasyczny rpg z dynamicznym systemem walki - 6 klas do wyboru, każda z indywidualnym drzewkiem umiejętności bojowych - rozwijanie umięjętności pobocznych (alchemia, zielarstwo, handel itp.) czy naturalnych talentów (regeneracja życia, many) - animacje postaci i wrogów podczas walk w zależności od rodzaju ataku, trzymanego oręża czy rzucanego czaru (w tym 20 różnych animacji dla głównego bohatera) - eko system, czyli zwierzątka polują nie tylko na nas - wilk będzie się uganiał za zającem itp. SYSTEMY: zrobione od podstaw: - drzewka umiejętności dla każdej z klas - rozwijanie umiętności pobocznych i talentów - system alchemii - zmiana wyglądu postaci w zależności od noszonej broni zapożyczone: - wymagania broni i pancerza - podział rzeczy w ekwipunku - dziennik zadań - mini-mapa - rozdawanie punktów co poziom - pasywne umiejętności - poruszanie się w 8 kierunkach - system dnia i nocy UŻYTE SKRYPTY: Mr.Mo's ABS (z własnymi przeróbkami) Passive_Skills by Gando Rozdawanie punktów by Blizzard, Ayene Wymagania broni i pancerza by Ayene Jaberwocky's Quest Log Kategoryzacja przedmiotów by Ayene GRAFIKA: Większość grafik to rippy mojego autorstwa z innych gier , a także: Gamblera areva Dante - hud do gry Reiner's Tileset MUZYKA I DŹWIĘKI: Diablo 3 Sacred Sacred 2 Two Worlds 2 World Of Goo DOWNLOAD: http://www.mediafire.com/download/0ssh6a74brx40xi/Krew_Zdrajcy.rar Więcej informacji z powstawania projektu i screenów na stronie: http://www.rvstudio.cba.pl POSTĘP PRAC: Mam już ponad 50% gry z 5-7 godzinnym gameplayem, 120 sporych rozmiarów map, blisko 40 zadań do wykonania. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, w przyszłym roku ujrzymy pełną wersję gry. GALERIA: Spoiler: (Otwórz) RE: Krew Zdrajcy - LoLeK - 17-10-13 13:08 Moim zdaniem bedzie to coś wielkiego RE: Krew Zdrajcy - Multi0 - 17-10-13 13:35 Nic nadzwyczajnego, poprostu rpg z większą ilością smaczków. WA podobały mi się bardziej :) RE: Krew Zdrajcy - Hits09 - 17-10-13 18:02 hmm fajna fabuła zachęca do gry,ciekawe miejsca na ss .Jednym słowem gra będzie fajna :) czekam na pełną wersje. RE: Krew Zdrajcy - Azorczak - 18-10-13 21:56 Super, jak dla mnie bomba! RE: Krew Zdrajcy - Diablo - 19-10-13 14:53 Rozwalają mnie komentarze niektórych świeżaków :| Gra rzeczywiście wygląda imponująco, widać wkład pracy, OGROMNY WKŁAD PRACY, ale jak można od razu stwierdzić, że to super gra jeśli się w nią nie grało? Znając ravenone'a to będzie zacne RPG, ale dlaczego niektórzy jeszcze nie zagrali a już mówią, że to będzie bomba etc. Wydaje mi się, że przez screeny. Ravenie, nie oceniam gry, czekam na pełniaka, ZAPOWIADA się ciekawie jednak dokładnie opinię wyrażę, gdy zagram. Powodzenia! ;-) RE: Krew Zdrajcy - Multi0 - 19-10-13 15:45 Diablo też bym mógł się przyczepić, niby świeży nie jesteś a świeżo gadasz "Ravenie, nie oceniam gry" 1) nie Raven, a ravenone (zawsze mnie zastanawia dlaczego nick napisał z małej litery?) 2) Jakiej gry? To dopiero zapowiedź RE: Krew Zdrajcy - Diablo - 19-10-13 22:44 a) "Ravenie" - tak zwracam się do twórcy przy prywatnych rozmowach i pogawędkach :p b) no właśnie! nie ocenie gry, bo nie mam podstawy aby ją ocenić ;-) RE: Krew Zdrajcy - Viuu - 20-10-13 12:25 Geralt napisał(a):Rozwalają mnie komentarze niektórych świeżaków :| Gra rzeczywiście wygląda imponująco, widać wkład pracy, OGROMNY WKŁAD PRACY, ale jak można od razu stwierdzić, że to super gra jeśli się w nią nie grało?Hahaha, nie no dowaliłeś. Patrz na to: (Cytat z tematu "Hunter") Geralt napisał(a):Projekt po tym co widze, bije wszystkie dotychczasowe produkcje!Cóż, widzę, że z hipokryzją ci do twarzy? ^ ^ Co do samej gry, to jakoś niespecjalnie mi się podoba. Po prostu brzydko wygląda, tak jak Rahim powiedział - WA prezentowały się znacznie lepiej. RE: Krew Zdrajcy - Azorczak - 20-10-13 13:09 Masz racje Viuu, powiało hipokryzją troszkę. |