![]() |
|
[XP] Dodatkowa animacja bohatera - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Dodatkowa animacja bohatera (/Thread-XP-Dodatkowa-animacja-bohatera) |
Dodatkowa animacja bohatera - grasica - 06-11-13 21:26 Witam! Podczas tworzenia gry, natknęłam się na pewien poważny problem. Wie ktoś jak dodatkowo zaanimować bohatera? Chodzi mi o takie czynności jak np schylanie się, szarpanie za klamkę itd... Próbowałam zmieniać grafikę, ale było to nieskuteczne. Pomóżcie proszę... RE: Dodatkowa animacja bohatera - Cyklop - 06-11-13 23:15 Jakiego użyłaś polecenia do zmiany grafy? RE: Dodatkowa animacja bohatera - Rave - 07-11-13 05:43 Musisz (o ile pamiętam, dawno XP nie używałem) użyć komendy Zmień grafikę bohatera, komenda w poleceniu Ruszaj Zdarzenie nie zadziała. RE: Dodatkowa animacja bohatera - Mateusz SSJ8 - 14-11-13 18:43 Użycie komendy "zmień grafikę bohatera" nic nie da. Gra może się łatwo zacząć "kołtunić". Lepiej napisać odpowiedni skrypt i upewnić się, że animacja samego schylania się i/lub szarpania za klamkę zostanie wyświetlona. W RPG Makerze XP lub nowszym to najlepsza droga, jaką znam. Choć sam nigdy z tego nie korzystałem. Po prostu nie chciało mi się. RE: Dodatkowa animacja bohatera - Multi0 - 15-11-13 09:24 Daj mi jakieś demko z charsetam tej postaci, bez problemu zrobię ci to na zdarzeniu =) RE: Dodatkowa animacja bohatera - grasica - 17-11-13 00:25 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :) Rahimie niesamowicie miło z Twojej strony że zaoferowałeś mi pomoc... Charset wysyłam na maila RE: Dodatkowa animacja bohatera - Multi0 - 17-11-13 00:44 okej, do jutra sprawa będzie załatwiona i charset odesłany z projektem :) |