[VX] Instynkt - Wersja do druku
Ultima Forum
[VX] Instynkt - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Zapowiedzi gier i dema (/Forum-Zapowiedzi-gier-i-dema)
+--- Wątek: [VX] Instynkt (/Thread-VX-Instynkt)

Instynkt - Hubertov - 08-11-13 21:23

[Obrazek: 5Ij75gB.png]

Gatunek:
Sci-fi, logiczno-przygodowa.

Fabuła:
Rok 2215. Potężna korporacja "New Space" podbija kosmos. Grupa badawcza B-137 ląduje na niezbadanej planecie HydraC-24, położonej gdzieś w odmętach Drogi Mlecznej. Znajdują tam wszelakie zaawansowane formy życia, w tym ciebie, jeszcze w jajku. Zostajesz obiektem badań. Cały czas słyszysz przedwieczny głos Wylęgarni. Nie możesz tak żyć. Pozwól działać instynktowi.

Skrypty:
-Nazwa lokacji
-Messeage system by Ccoa(dzięki Soul)
-Zasięg widzenia
-Napisy końcowe

Bohaterowie:
Spoiler: (Otwórz)
Grafika i muzyka:
Grafika własna i wyszukana w sieci, bez RTP. Muzyka z sieci i gier, bez RTP.

SSY:

Labolatorium

[Obrazek: tD6uP4e.png]

Wysypisko

[Obrazek: RMiRO0C.png]

Postęp prac:
Planuję ukończyć do końca listopada

RE: Instynkt - MrMonkey - 08-11-13 21:45

podasz może demko do pobrania?

RE: Instynkt - Hubertov - 10-11-13 17:38

Jest i DEMO

http://rapidshare.com/share/04D77DC8FB57E43DD3D80066EF684EE0

RE: Instynkt - Hubertov - 20-11-13 18:29

Pełna wersja:

http://rapidshare.com/share/FC69F322EABFBFE495D75096218F6967

Proszę o przeniesienie tego tematu do działu pełne wersje.

RE: Instynkt - Pan Cube - 21-11-13 09:10

Pytanie, czy użyłeś tilesetów płatnych? Bo na pierwszym screenie są takie te te z tilesetu sci-fi celianny.

RE: Instynkt - Hubertov - 21-11-13 17:24

Dobre pytanie, sam do końca nie wiem...
Zgubiłem gdzieś ten pack tilesów, ale za niego nie płaciłem, więc raczej niepłatne :)

RE: Instynkt - Leoś - 22-11-13 13:26

To raczej demo a nie pełniak. Jest wiele błędów, niektóre teksty postaci wypadają nienaturalnie. Pomysł na rozgrywkę jako obcy jest ciekawy, choć mało urozmaicona ta wędrówka po statku. Najbardziej podobają mi się zagadki logiczne z ciągami liczbowymi. Opcja wyboru, czy skorzystać z pomocy Alice też ciekawy. Ale sama rozgrywka czasami nudnawa. Zwłaszcza z początku gdy wchodzi się na salę, przed pierwszą długą dyskusją załogi trudno załapać czemu nagle pojawił się gameover. W ogóle samo wykrycie nie powinno wywoływać końca gry. Mogłeś pomyśleć nad tym, żeby można było uśmiercać w walce kontaktowej, tylko że byłoby to odpowiednio trudniejsze.
Popracuj jeszcze nad mechaniką.

RE: Instynkt - Ayene - 22-11-13 13:34

Jestem jeszcze w trakcie przechodzenia. Na razie gra się ciekawie :aww: Choć przyznam, że dawno nie uśmiałam się tak, widząc pełzającego po podłodze obco-węża, któremu po wciśnięciu ESC pojawia się menu ze statusem: klasa wojownik, umiejętności atak pięścią, założone buty szybkości :lol2:.

Leoś napisał(a):Najbardziej podobają mi się zagadki logiczne z ciągami liczbowymi.
Mam wrażenie, że wszystkie zagadki logiczne są fajne, tak długo jak potrafimy je rozwiązać. Choć mogę się zgodzić, że te tutaj są zdecydowanie trafione.

RE: Instynkt - Hubertov - 22-11-13 17:51

Właśnie w tym problem że ja jeszcze w makerze zielony jestem (to mój pierwszy skończony projekt) i zmieniania mechaniki jeszcze nie ograniam :)

Ostatnia zagadka była trudna? ;p