![]() |
Pytania i Odpowiedzi - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: Pytania i Odpowiedzi (/Thread-Pytania-i-Odpowiedzi) |
RE: Pytania i Odpowiedzi - Maselko - 08-07-13 14:58 Czy Rpg VX można dodać więcej Tile np Tile F jeśli tak to jak:) RE: Pytania i Odpowiedzi - kanumerki - 08-07-13 15:14 Niestety ale nie da się więcej niż pozwala program, no chyba że jesteś taki dobry i przerobisz by się dało. Chociaż po co komu więcej Tile? RE: Pytania i Odpowiedzi - Maselko - 08-07-13 15:16 (08-07-13 15:14)kanumerki napisał(a): Niestety ale nie da się więcej niż pozwala program, no chyba że jesteś taki dobry i przerobisz by się dało. Chociaż po co komu więcej Tile? Tzn. nie potrzebuje ale z ciekawości chciałem wiedzieć czy się da RE: Pytania i Odpowiedzi - kanumerki - 08-07-13 15:18 Na pewno się da, ale nie odbędzie się bez dużej ingerencji w przerobienie programu tak, by mógł on zapisywać i obsługiwać więcej warstw tile. RE: Pytania i Odpowiedzi - TheKetrab - 08-07-13 17:06 Ale jak ci na tym zależy, to użyj RMXP ;) Tam możesz zrobić "nieskończoność" tile'ów Znacie jakiś dobry ABS (oprócz Mr. Mo i Blizz ABS)? RE: Pytania i Odpowiedzi - Pan Cube - 08-07-13 17:34 TheKetrab napisał(a):Ale jak ci na tym zależy, to użyj RMXP ;) ![]() A nie żeby było wiele tilesetów. To samo można mieć w Ace... RE: Pytania i Odpowiedzi - Misth - 08-07-13 20:48 Jak wyłączyć opcje ucieczki z całej gry, tj. podczas każdej walki w ace'ie RE: Pytania i Odpowiedzi - TheKetrab - 08-07-13 21:30 (08-07-13 17:34)GmenGul napisał(a):TheKetrab napisał(a):Ale jak ci na tym zależy, to użyj RMXP ;) Dobra, sorry, pomyliło mi się, dawno VX'a nie używałem... ![]() RE: Pytania i Odpowiedzi - Maselko - 10-07-13 11:07 Czym się różni VX od VX Ace RE: Pytania i Odpowiedzi - tracersgta - 10-07-13 12:27 VXAce ma większe możliwości, m.in.: -nowsza wersja języka Ruby, RGSS3 -każda mapa może mieć oddzielny tileset, w VX jeden tileset na całą grę -większe możliwości blokowania i oznaczania tilesetów -bardziej rozbudowane RTP -możliwość podzielenia mapy na regiony, których używają skrypty -większe wymagania sprzętowe -wbudowany generator sprite'ów i face'ów, zmiana koloru windowskina To takie ważniejsze zmiany. Jest też wiele pomniejszych zmian i bugfix'ów... |