![]() |
Pytania i Odpowiedzi - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: Pytania i Odpowiedzi (/Thread-Pytania-i-Odpowiedzi) |
RE: Pytania i Odpowiedzi - Rave - 05-08-13 20:05 Może mnie ktoś pokierować na kurs RGSS3? Obojętnie czy po polsku czy angielsku, oba znam. Niby mam "suchą" dokumentację RGSS3, ale zawsze mi lepiej wchodzi do głowy wiedza w formacie kursu/tutoriala. RE: Pytania i Odpowiedzi - Mateix - 05-08-13 20:29 Link Przykład: Pierwszy Link na Youtube RE: Pytania i Odpowiedzi - Rave - 06-08-13 12:43 Sorry, ale mam wyciętą tą denną stronę do której próbujesz mnie linkować. Próbując mnie lub kogokolwiek linkować do tego typu stron udowadniasz również że najlepsze angielskie przymiotniki określające ciebie wliczają: asshole, jerk, dork. RE: Pytania i Odpowiedzi - Mateix - 07-08-13 00:32 Więc nie klikaj tylko wpisz w google "rgss3 tutorial" - na 100% coś znajdziesz Zawsze możesz też analizować gotowe już skrypty (dla niektórych to lepszy sposób niż jakieś tam poradniki) PS. Wyzwisko napisane po angielsku to nadal wyzwisko a to równa się obrażanie innych Pytanie: Czy jest możliwość kupienia RPG Makera VX (nie VX Ace)? RE: Pytania i Odpowiedzi - tracersgta - 07-08-13 10:27 To pytanie nie tyczy się bezpośrednio Maker'a a bardziej Ultimy (nie chciałem tworzyć osobnego tematu): Czy jest planowany kolejny Ultima Tournament? RE: Pytania i Odpowiedzi - Psychodeliczny - 11-08-13 13:54 Jak zrobić potwora, który respawnuje się w określonym czasie? Prosiłbym o jak najszczególniejsze napisanie. :) RE: Pytania i Odpowiedzi - tracersgta - 11-08-13 14:29 Ale jak w określonym czasie? Sprecyzuj pytanie bo w określonym czasie to dla mnie np. o godzinie 14:00. RE: Pytania i Odpowiedzi - PaayJer - 11-08-13 15:38 Pierwsza strona:Walka na przycisk czy bóg wie co. Zdarzenie znika aktywując przełącznik A. Druga strona: Warunkowo przełącznik A jest ON. Równoległe zdarzenie. Czekasz (10 frames to 1s). Przełącznik A jest OFF. Przełącznik oczywiście własny bo po co inny. Pozdrawiam! ![]() @Edit http://forum.ultimateam.pl/Thread-VX-Sklejka-tileset%C3%B3w Proszę o pomoc, chociażby odpowiedzi na pytania. RE: Pytania i Odpowiedzi - Litherin - 23-08-13 21:44 Ja mam taki mały problem... Ponieważ, kiedy ustawiam zdarzenie i daje grafikę np. tabliczki i wstawiam jakąś wiadomość, zdarzenie w ogóle nie reaguje. Tylko wtedy kiedy wejdę na nią przyciskiem CTRL wyświetla mi się wiadomość. RE: Pytania i Odpowiedzi - PaayJer - 23-08-13 22:25 Wszystko zależy od warstwy zdarzenia w RM VX i Ace. Ustawiasz ją na normalną i jest ok :) |