Pytania i Odpowiedzi - Wersja do druku
Ultima Forum
Pytania i Odpowiedzi - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie)
+--- Wątek: Pytania i Odpowiedzi (/Thread-Pytania-i-Odpowiedzi)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23


RE: Pytania i Odpowiedzi - Litherin - 24-08-13 09:33

:O
Faktycznie, tylko tyle wystarczyło zmienić, wielkie dzięki za pomoc.


RE: Pytania i Odpowiedzi - Litherin - 26-08-13 19:38

Nikt nie pisze to ja mam jeszcze jedno pytanie :)
Kiedy wchodzę na pewną mapę(A jest ona spora, mianowicie 80x50)
I włączam na niej ekwipunek, gra mi się crashuje.
Czy to wina wielkości mapy?


RE: Pytania i Odpowiedzi - Soul - 26-08-13 19:48

Odpowiedz sobie sama... Zmień wielkość mapy na 30x30 i sprawdź czy ten crash dalej występuje.


RE: Pytania i Odpowiedzi - PaayJer - 26-08-13 20:19

Rzeczywiście duże mapy mogą powodować crashe na słabszych komputerach.
Może być to też błąd skryptów, które masz: High Priority (nigdy nie wiadomo) oraz rozdawanie punktów (może jakiś błąd z tą rzeczą w menu, przez który występuje błąd.

A i daj screena crasha. Bo jak sądze wyskakuje ci jakieś okienko, tak?


RE: Pytania i Odpowiedzi - Litherin - 26-08-13 20:34

Nie rozumiem... na Pc ciągle wyświetlał mi się ten błąd. Teraz kiedy sprawdzam na laptopie, znikł o.O
Zwykłe: this program has stopped working.
Czyli mam nie robić większych map niż na około 30x30?


RE: Pytania i Odpowiedzi - tracersgta - 26-08-13 21:28

Jaki masz sprzęt? Moze uzyj skryptu Anti-Lag.


RE: Pytania i Odpowiedzi - Litherin - 31-08-13 16:11

Tak, myślę, że tak zrobię, jeszcze raz dziękuję za pomoc :)


RE: Pytania i Odpowiedzi - Athanor - 18-11-13 00:42

Trochę inne pytanie:
Zrobiłem zlepkę tilesetów (bodajże czterech).
Ustawiałem blokowanie i tym podobne.
Zablokowałem by nie można wchodzić po ścianach ale w grze testowej jak i normalnej dzieje się coś takiego:
[Obrazek: 10or9xs.jpg]
To tylko domek testowy by pokazać.
Blokowanie jest "x" a i tak da się przejść. Czy ktoś wie?

@edit, o dziwo jest tak (chyba) tylko z tym domem.


RE: Pytania i Odpowiedzi - Rave - 18-11-13 03:58

Jaki maker? Grafiki niby z XP, ale skoro można je w VX/VXAce użyć... Jak XP to czy to twierdzówka? Pamiętam że czasem nawet przy blokowaniu dobrze ustawionym tak się działo w twierdzówce. Po podmianie biblioteki na RGSS102E.dll było OK.

I wreszcie, jakich skryptów używasz? Być może jeden z twoich skryptów to zwyczajny "psuj".


RE: Pytania i Odpowiedzi - Athanor - 18-11-13 14:50

(18-11-13 03:58)Rave napisał(a):  Jaki maker? Grafiki niby z XP, ale skoro można je w VX/VXAce użyć... Jak XP to czy to twierdzówka? Pamiętam że czasem nawet przy blokowaniu dobrze ustawionym tak się działo w twierdzówce. Po podmianie biblioteki na RGSS102E.dll było OK.

I wreszcie, jakich skryptów używasz? Być może jeden z twoich skryptów to zwyczajny "psuj".

1. XP.
2. Tfjerdzówka
3. Jak zmienić bibliotekę?
4. Skrypt na HUD, credits, zmienione menu i status.
Jeśli trzeba mogę dać też mapę.