Ultima Tournament IV? - Wersja do druku
Ultima Forum
Ultima Tournament IV? - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Ultima (/Forum-Ultima)
+--- Dział: Forum (/Forum-Forum)
+--- Wątek: Ultima Tournament IV? (/Thread-Ultima-Tournament-IV)

Strony: 1 2 3

Ultima Tournament IV? - Amelanduil - 10-12-13 21:58

Tak tylko z ciekawości się pytam, bo przypomniało mi się że czegoś mi w tym roku brakowało... nie była organizowana 4-ta edycja konkursu. Jakieś oficjalne stanowisko co do tego? Więcej nie będzie, czy w tym roku zapomnieli wszyscy? xP
(Wiem wiem, trochę późno się zczaiłem z tym, bo zazwyczaj w lipcu się odbywało...)

RE: Ultima Tournament IV? - Crashykk - 11-12-13 23:48

Sam jestem ciekaw, ponieważ chciałem wziąć ponownie udział.

RE: Ultima Tournament IV? - Laura - 12-12-13 00:27

Jestem ciekawa czy zrobią taki konkurs może na gwiazdkę? albo i nie ale chętnie wzięłabym udział.

RE: Ultima Tournament IV? - Ayene - 12-12-13 00:53

Konkurs nie był organizowany z uwagi na spadającą liczbę uczestników. A i w ogólnie nie było specjalnego zainteresowania. Woleliśmy, aby czas, poświęcony na stworzenie krótkiej gry, był spożytkowany na dokończenie własnych projektów. Tym bardziej w końcówce roku.
Zatem... nowy nie będzie organizowany. Zobaczymy w przyszłym roku. No chyba, że macie pomysł na konkurs świąteczny, ale nie na grę a np. na świąteczną mapę / sprite'a (?!).

RE: Ultima Tournament IV? - Multi0 - 12-12-13 14:47

Mapa, spite, ciekawa świąteczna fabuła rozpisana, bądź też najlepsza zapowiedź gry w tym roku, więcej możliwości chyba nie ma *-*

RE: Ultima Tournament IV? - X-Tech - 13-12-13 14:34

konkurs na świąteczna lokacja, po której można połazić - wygra najbardziej klimatyczna, na której najwięcej będzie się działo i będzie ciekawie zarazem. Czyli jedna mapa, a poza tym kto co chce.
Jakieś minigry, miniskrypty , szaleństwa, a może nawet questy - w zasadzie obojętnie co ważne, żeby wszystko było w klimacie zimowym. Wygrała by najciekawsza lokacja ograniczenie wielkości lokacji do 60x60 max a poza tym kto co chce ważne, żeby to dawało frajdę osobie, która po tym łazi. Coś takiego jest w stanie zrobić każdy, bo nie ma ograniczeń co do zawartości. Konkurs macie i to w sumie zajefajny, że tak powiem.

RE: Ultima Tournament IV? - ADI - 13-12-13 14:51

Jestem za!
Tak jak powyżej
(13-12-13 14:34)X-Tech napisał(a):  jedna mapa, a poza tym kto co chce.
Jakieś minigry, miniskrypty , szaleństwa, a może nawet questy - w zasadzie obojętnie co ważne, żeby wszystko było w klimacie zimowym.

Pomysł mi się podoba, bez żadnych ograniczeń z wyjątkiem tej wielkości mapy (na co komu np. 100x100?)
W ten sposób każdy może wykazać się swymi umiejętnościami.

RE: Ultima Tournament IV? - X-Tech - 13-12-13 14:55

Ograniczenie musi być w końcu tu chodzi o pomysłowość. Najlepsze ograniczenie to 40x40 lub 50x50, bo 60x60 to już i tak naprawdę trochę za dużo, ale jeszcze się mieści w granicach naciąganego rozsądku. To ma być łatwe i szybkie do sprawdzania.50x50 to optymalna maks. wielkosc mapy

Najsprawiedliwiej było by gdyby każdy wrzucał lokacje tej samej wielkosci wykorzystał np: zadane 50x50 w najbardziej ciekawy sposób.

RE: Ultima Tournament IV? - aron155 - 13-12-13 17:12

Ograniczenia powinny być. Jakie skrypty można użyć, jakich nie. I konkretnie co ma zostać osiągnięte i co będzie oceniane. Jetem za konkursem i jeśli będę miał czas to chętnie przygotuję ,,pracę konkursową" :D

RE: Ultima Tournament IV? - Dragon Kamillo - 13-12-13 20:12

Co do skryptów jestem za tym żeby można było użyć tylko własnych (nie ważne czy zdarzenia czy rgssx), żadnych kopiuj wklej. Pomysł co ograniczenia mapy bardzo mi się podoba.