![]() |
|
[XP] Przywołanie pomocy na czas walki / BattleSystem - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Przywołanie pomocy na czas walki / BattleSystem (/Thread-XP-Przywo%C5%82anie-pomocy-na-czas-walki-BattleSystem) |
Przywołanie pomocy na czas walki / BattleSystem - Athanor - 17-12-13 20:15 Witajcie! Hola! Dobrý den! હેલો! Kolejne kilka pytań i próśb: 1. Otóż przy robieniu gry wpadłem na pomysł przywołania pomocników dla danej klasy, zrobiłem skilla ale za chleb nie wiem jak ustawić typowe zdarzenie by po aktywacji umiejętności demon się pojawiał (wiem wystarczy dodać bohatera) i żeby umiejętność można było użyć raz na walkę, a po skończonej walce, tą postać by nam usunięto. 2. Czy istnieje wersja systemu walki z tyłu? Na wersje XP. Chodzi mi o tył postaci, i battlers potworów (bardzo mi zależy na innym niż podstawowy a używający battlersów). Taki jak np w screenie poniżej: Spoiler: (Otwórz) Miałem go przy sobie ale mi się nie przydał i usunąłem. Pech chciał że teraz muszę go mieć, ktoś wie gdzie go znajdę? @Edit Właśnie coś pojawiło się wnerwiającego, nie mogę otworzyć plecaka! Wywala mi 91 linijke Window_Selectable "undefined metchod ` each' for nil:class" Ma dużo broni i ikonek do nich, nawet pustego nie mogę otworzyć! RE: Przywołanie pomocy na czas walki / BattleSystem - Athanor - 20-12-13 20:59 Refresh (To się chyba tak używa nie? ;_;) Czy nikt nie może pomóc? RE: Przywołanie pomocy na czas walki / BattleSystem - Ayene - 21-12-13 14:58 Co do błędu, używasz jakiegoś skryptu na Plecak? W tym systemie walki możesz też ustawić, by bohaterowie stali tyłem Spoiler: (Otwórz) RE: Przywołanie pomocy na czas walki / BattleSystem - Athanor - 21-12-13 15:56 (21-12-13 14:58)Ayene napisał(a): Co do błędu, używasz jakiegoś skryptu na Plecak? Używam dużo custom'owych ikonek, aktualnie 90. Gdy chcę je dodać po troszku więcej, wywala. Kiedyś tego nie było. W menu używam tylko zmienione menu i status. Hmm... Właśnie sprawdziłem i działa z każdym rodzajem broni, oprócz miecza. Może jakaś ikonka źle działa, nie wiem. Zobaczę. Co do battle systemu spróbuję użyć, niechcę jakiegoś wielkiego, wystarczy animacja bohatera, grafika potwora i żadnych dodatkowych animacji. PS: Co do punktu 1, jak przynajmniej zrobić by po walce usunąć bohatera? |