Zbieram ekipę - Wersja do druku
Ultima Forum
Zbieram ekipę - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik)
+--- Dział: Inne (/Forum-Inne)
+--- Wątek: Zbieram ekipę (/Thread-Zbieram-ekip%C4%99)

Strony: 1 2

Zbieram ekipę - Sevard - 19-12-13 14:42

No więc, zbieram ekipę z którą rozwinę mój projekt. Sam pracuję w RPG Maker VX, innych nie używam. Tak więc, szukam:
- Grafików (charsety, battlery, tilesety, inne)
- Skrypterów (walka, HUD'y, Menu, inne)
- Pomysłodawców
Projekt nazywa się "Strażnicy ostatniego Bastionu". Jest to, a raczej ma być taktyczny RPG. Opowiada o tytułowych strażnikach, z początku służących Królestwu Atharmir, w których się wcielamy, wzruszających za rozkazem królowej w podróż, aby odnaleźć Ostatni Bastion - miejsce, w którym zgromadzony jest Rdzeń - moc utrzymująca świat przy życiu.
Choć mamy dowodzić całą drużyną, głównym bohaterem jest Artur - jeden z paladynów.
Warunek jest jeden: praca trwa na VX.
Chętni pisać w temacie, a w poście podać GG ;-)

RE: Zbieram ekipę - helio108 - 19-12-13 15:32

Hm.
Mi wygląda na to że ty chcesz się bawić w "szefa" a jacyś ludzie mają się bawić brudną robotą.
Nie jest tak?

RE: Zbieram ekipę - Sevard - 19-12-13 15:44

Muszę zaprzeczyć :) nie, to nie tak że mam być jakimś liderem. Każdy ma mieć wspólny wkład w coś, co powstanie ;) ja na przykład kompletnie nie ogarniam RGSS, mimo że staram się go nauczyć. Z robieniem grafiki na kompie idzie mi bardzo kiepsko. Za to na przykład mapping to co innego, eventy... Nawet muzykę umiem robić w FL Studio. Nie zamierzam bawić się w szefa "to dodamy" i "a to jest do dupy". Chcę, aby była to wspólna praca, gdzie każdy jest równy, wszystko omawia się w grupie...

RE: Zbieram ekipę - helio108 - 19-12-13 15:56

Cóż.
Teraz na pewno się nie przyłączę ponieważ sam pilnie pracuje nad moją grą.
Ale może kiedyś...
Edit: Właściwie trochę mogę pomóc. No z tym naciskiem na TROCHĘ. Zawsze coś. GG dam w piątek, bo i tak teraz zaraz kończę. I czy mógł byś powiedzieć dokładniej o czym projekt i czego oczekujesz. Zwięźli to. OK?

RE: Zbieram ekipę - Sevard - 19-12-13 16:11

Hmm... Każda pomoc się przyda.
Czego oczekuję? Nie... Raczej kogo poszukuję. Kogoś, kto zna się na skryptach na tyle, by napisać turowy, oryginalny system walki na mapie. Kogoś, kto zrobi HUD'y postaci i ich charsety.
Przy początku planowania gry inspirowałem się taktycznym RPG "Fire Emblem".
Kim jest Artur? Czemu on jest jakby główną postacią? W Bastionie czeka na niego przeznaczenie.
Oprócz drużynowych bitew ma pojawić się okazja do odkrywania wspomnień Artura i kim w rzeczywistości jest...
Oczywiście, w grupie można zmienić fabułę, pomysły, dodać nowe propozycje...
Jeśli praca wypali i wspólne dzieło spodoba się innym, mam zamiar stworzyć solucję do gry wraz z współpracownikami.

RE: Zbieram ekipę - helio108 - 19-12-13 16:21

Uh.
Skrypty raczej edytuję nisz robię nowe. Grafy mogę prze kolorować. No na przykład te grafy z podstawowego RTP. Można zrobić murzynka xD.
Mam całą masę pomysłów, trochę mogę odsprzedać.
Nie napisze tu nic więcej na temat pomysłów bo te sępy wszystko skopiują.

RE: Zbieram ekipę - Sevard - 19-12-13 16:23

No to możesz na PW albo w piątek jak podasz GG :)

RE: Zbieram ekipę - Gorn5 - 19-12-13 19:40

helio108 napisał(a):Nie napisze tu nic więcej na temat pomysłów bo te sępy wszystko skopiują.

Hehehehehehe...

Wracając do tematu:
Też mam głowę do pomysłów, ale niestety prowadzę własny zespół i tworzymy własne gry.
Więc, raczej nie pomogę :)

RE: Zbieram ekipę - ADI - 20-12-13 12:11

Jeśli tylko będę miał sprawnego lapka, odezwę się.
Jestem jako takim grafikiem.
No... rysować umiem.
Moje gg - 35108028

RE: Zbieram ekipę - Sevard - 20-12-13 14:23

@ADI - odezwę się na GG