![]() |
|
Unreal Engine, czyli kolejne pytanie Owieca. - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik) +--- Dział: Inne (/Forum-Inne) +--- Wątek: Unreal Engine, czyli kolejne pytanie Owieca. (/Thread-Unreal-Engine-czyli-kolejne-pytanie-Owieca) |
Unreal Engine, czyli kolejne pytanie Owieca. - Maker Owiec - 20-12-13 15:32 Witajcie Ultimowcy :) Mam dla was kolejne, chyba znowu dosyć łatwe pytanie dla was. Nie męczcie mnie za to, że "Owiec! Spamujesz tematami w koszu! Naskarżę administratorowi!" itp. Ostatnio zacząłem się interesować programem Unreal Engine, który pewnie zna wiele osób. No i teraz pytanie: czy Unreal Engine to jest to samo co Unreal Development Kit? Jeżeli nie, to powiedzcie, czym to się rózni. I tak, szukałem w internecie, ale nie znalazłem :( Pozdrawiam :D RE: Unreal Engine, czyli kolejne pytanie Owieca. - Viuu - 20-12-13 16:06 UDK to darmowa wersja Unreal Engine'a. Jest w jakiejś kwestii ograniczony (nie pamiętam w czym dokładnie), ale nie przeszkadza to w niczym. Możesz stworzyć tak grę darmową jak i komercyjną bez problemu. Z tym, że przy komercyjnej grze pobierają jakąś część zarobku (bodajże 25%) dopiero, gdy twój zarobek przekroczy 50.000$. RE: Unreal Engine, czyli kolejne pytanie Owieca. - Maker Owiec - 20-12-13 17:45 Dzięki za dobrą odpowiedź, Viuu Ja jednak nie będę robił komercyjnej gry, ale i tak dziękuję bardzo :) /Temat do zamknięcia/ RE: Unreal Engine, czyli kolejne pytanie Owieca. - Rave - 21-12-13 06:01 Ja bym jednak polecał Unity. Próbowałem UDK, ale w nim robienie gry idzie jak po grudzie. W Unity jest lepiej, no i się nauczysz prawdziwego języka programowania. Po użyciu UDK możesz sobie w CV wpisać znajomość UnrealScript. Po użyciu Unity możesz wpisać znajomość C#. Zgadnij na które CV lepiej spojrzą potencjalni pracodawcy, szczególnie jeśli nie będziesz wysyłać CV do firmy od gier a do zwyczajnej firmy programistycznej (w zwykłej firmie programistycznej łatwiej o robotę, w firmie od gier trzeba oprócz dobrej "cefałki" mieć też jakieś gry na sumieniu żeby w ogóle się na kwalifikacyjną dostać)... RE: Unreal Engine, czyli kolejne pytanie Owieca. - Viuu - 21-12-13 11:05 Żartujesz? Unity to syf, radzę trzymać się od tego z daleka... Unity to jeden z najgorzej zoptymalizowanych silników... RE: Unreal Engine, czyli kolejne pytanie Owieca. - helio108 - 21-12-13 11:24 Unity jest prosty i przejrzysty. Jeśli jednak nie to wszystiego idzie się nauczyć. do unity poradników jest w ch*j dużo. |