![]() |
|
[VX] Trzęsienie ziemi - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Trzęsienie ziemi (/Thread-VX-Trz%C4%99sienie-ziemi) |
Trzęsienie ziemi - GamerPLRec - 28-12-13 14:56 Czy ktoś mi napisze jak zrobić trzęsienie ziemi czyli: 1)Trzęsienie ekranu (mniej więcej wiem, ale nie do końca) 2)Pojawienie jakiś przedmiotów, zniknięcie i zamienienie Całość ma wyglądać tak: Bohater idzie drogą i nagle trzęsie się ekran i np. wchodzi do domu i tam różne rzeczy zniknęły lub się zamieniły. PS: Trochę bardziej zrozumiałe bo ledwie zaczynam pracę z RPG MAKER VX[/font] RE: Trzęsienie ziemi - helio108 - 28-12-13 14:58 W komendach masz opcje w zakładce drugiej na dole Trzęsienie ekranu czy jakoś tak. A bronie i przedmioty to masz wszystko w pierwszej zakładce. Komendy "zmień..." np bronie. RE: Trzęsienie ziemi - GamerPLRec - 28-12-13 15:04 Wszystko dobrze, ale rzeczy można zmienić w ekwipunku a mi chodzi na mapie. RE: Trzęsienie ziemi - Multi0 - 28-12-13 15:16 Zrób to za pomocą przełącznika. Nazwij go trzęsienie, i uruchom w trakcie i niech pozamienia na puste zdarzenia z zdarzeń z itemami. |