[VX] Zemsta - Wersja do druku
Ultima Forum
[VX] Zemsta - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Zapowiedzi gier i dema (/Forum-Zapowiedzi-gier-i-dema)
+--- Wątek: [VX] Zemsta (/Thread-VX-Zemsta)

Strony: 1 2

Zemsta - MrMakisq - 02-01-14 17:50

Słowem wstępu...
Siemanko ludziska! Jest to mój pierwszy post na tym forum, w którym przedstawię projekt mojej gry, która jest na początkowym etapie tworzenia ;-)

FABUŁA

Pewna rodzina tradycyjnie co roku w ten sam dzień(31 grudnia) siedząc razem przy stole żegnali stary rok. Na samym początku, zgodnie z tradycją przemawiał najstarszy mężczyzna w rodzinie. W tym przypadku ojciec. Niestety ojciec nie zdążył przemówić, ponieważ do drewnianej chatki wpadły trolle i go porwały. Kilka lat później czworga rodzeństwa postanawia odnaleźć ojca, odbić go i zemścić się na trollach. Takim sposobem wylądowali na wyspie, gdzie na plaży odnalazł ich pewien starzec, zaniósł ich do swojego domu i właśnie tam zaczyna się rozgrywka.

KRÓTKI OPIS POSTACI

Maks -Najstarszy z rodzeństwa, ma 21 lat jest palladynem(łowcą) jego zdolność specjalna to krytyczne ciosy
Erko -Najmłodszy z rodzeństwa, ma 17 lat jest magiem, pragnie zemsty na trollach.
Krystian i Kamil -Bliźniaki w wieku 19 lat pragną zemsty równie mocna co Erko.Są wojownikami.

SCREENY
DOM STARCA
Spoiler: (Otwórz)
GROTA
KAWAŁEK ZEJŚCIA DO JASKINI TROLLI
Mam nadzieję, że się spodobało! ;-)

RE: Zemsta - Hubertov - 02-01-14 18:08

Dodaj odcienie ekranu, zbuduje to lepszy klimat. Te zejście wygląda fajnie, tylko jakoś popraw te liany śmieszne. Ta fabuła mnie nie zachęca. Zgaduję że będzie dużo walk. Ta gra to całkowicie nie moje klimaty.

RE: Zemsta - helio108 - 02-01-14 18:18

Dlaczego trolle porwały zwykłego człowieka?
Trochę dziwne...
Nwm dlaczego ale moim zdaniem to nie wyjdzie zbyt realnie.

RE: Zemsta - MrMakisq - 02-01-14 18:20

Okaże się w rozgrywce :)

RE: Zemsta - helio108 - 02-01-14 18:21

Spoko.
I faktycznie popraw zejście.

RE: Zemsta - Amelanduil - 02-01-14 22:12

Czekaj czekaj... Oni za tymi trollami się dostali na... wyspę?
Od kiedy trolle są na tyle rozwinięte cywilizacyjnie żeby budować łodzie? o.o

RE: Zemsta - Hubertov - 02-01-14 22:23

Amelanduil napisał(a):Czekaj czekaj... Oni za tymi trollami się dostali na... wyspę?
Od kiedy trolle są na tyle rozwinięte cywilizacyjnie żeby budować łodzie? o.o

Zależy o jakie trolle chodzi. Troll z gothica, a troll z tolkienowskiego uniwersum, to jest różnica. Niemniej jednak jest to rzeczywiście dziwne :P

RE: Zemsta - MrMakisq - 02-01-14 22:28

Amelanduil - wszystko okazuje się podczas rozgrywki... tak wiem mam to opisać w fabule ale chcę zachować trochę "tajemniczości"
PS nigdzie nie jest powiedziane ze trolle tam przypłynęły ;)

RE: Zemsta - Amelanduil - 03-01-14 02:09

A jak inaczej miały się dostać na wyspę? Teleport? Podwodny tunel? Mojżesz u nich długi miał?
Wszystko to takie po kiju trochę.

RE: Zemsta - helio108 - 03-01-14 10:02

To samo uważam.
gra ma trochę [jak by to ująć] naciąganą fabułe.