![]() |
|
[VXAce] Dziennik - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VXAce] Dziennik (/Thread-VXAce-Dziennik) |
Dziennik - helio108 - 03-01-14 18:46 Hey! Zna ktoś może jakiś system dzienniku misji w którym mamy pierwszy punkt do zrealizowaia i dopiero po ukończeniu pierwszego pojawi się drugi. Albo ewentualnie kilka na raz. Chodzi mi o to żebym miał kontrolę nad tym które punkty są widoczne a które nie. Z pozdrowieniami Helio108 RE: Dziennik - Ayene - 03-01-14 18:55 To już nie pierwszy taki post. Myślałam, że zauważyłeś, że wcześniejszy edytowałam. Nadmierne formatowanie tekstu jest wbrew regulaminowi forum. Radzę się z nim zapoznać. Kontrolę nad pojawianiem się punktów masz w każdym dzienniku. Żaden system nie będzie na tyle "inteligentny" by wiedzieć, kiedy misja jest ukończona, i kiedy ma się pojawić w wykazie. RE: Dziennik - helio108 - 03-01-14 18:56 tak, ale mi chodzi o ukrycie punltów a nie ukończenie. RE: Dziennik - Ayene - 03-01-14 18:58 Na to samo wychodzi. Przecież w każdym dzienniku musisz w określonych fragmentach misje pokazywać i ukrywać. Sprawdź Dziennik modern algebry RE: Dziennik - helio108 - 03-01-14 19:06 Dobra. A teraz jak to się konfiguruje. Bo to jest czarna magia jak dla mnie. RE: Dziennik - Ayene - 04-01-14 13:08 Ściągnij demo. Jest tam w temacie link. Pobierz również demo z dziennikiem misji do VX-a, komendy są niemal identyczne |