![]() |
|
Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Ogólna dyskusja (/Forum-Og%C3%B3lna-dyskusja) +--- Wątek: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? (/Thread-Kt%C3%B3ra-gra-z-rpgmakera-polska-jest-obecnie-najlepsza) |
Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - X-Tech - 09-01-14 00:32 Która ? W którą najlepiej zagrać ? RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Ayene - 09-01-14 15:53 Zależy, czego odbiorca oczekuje. Ale mogę z czystym sumieniem polecić: - dla fanów "tajemniczych" przygodówek - "Agnosco" Noruja - dla miłośników horrorów w "starym stylu" - "Szkołę" Skacia, ewentualnie "Huberta" Zombika. - dla koneserów komedyj - sagę o "Kejbylu" Yoroiego - dla pasjonaty gier logicznych - "Wzór" Colombosa (zastanawiałam się również nad "Antyczną Zagadką" Thieffera, lecz niestety ma błędy) - dla wielbicieli "klasycznych" rpgów - oczywiście trylogię o "Wrotach Arkany" ravenone'a, no i opowieść o "Światach Równoległych" Titka. Więcej tytułów mi nie przychodzi teraz do głowy... PS Wart polecenia jest również gra Omnoma o stacji kosmicznej :> Oczywiście, jeśli ktoś lubi klimaty "si-fai" RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Leoś - 09-01-14 17:47 Dopiero nadrabiam zaległości w graniu w gry spod rm, ale mam już pewien pogląd, przynajmniej poleciłbym gry bardziej lekkie i przyjemne. Dotąd najbardziej godne polecenia są Opowieści z Asgun, Shikima Kingdom i Rycerz Śmierci. A z naparzanek nawet dobrze grało mi się w Ninja Sword. RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - helio108 - 09-01-14 19:42 Mi się bardzo podoba gra Arzack DEMO. Twórca NatsuDragneel. Wciągająca i przyjemna. Ale to tylko moje zdanie. RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - X-Tech - 09-01-14 19:59 Miło. Sporo odpowiedzi. Jedną z gier kojarzę z jakiegoś bliskiego doświadczenia. Zastanawiam się dalej. RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Dragon Kamillo - 09-01-14 20:08 Piszę to chyba wszędzie ale to co: Tale of Exile, Gromada, Demons Legacy (niestety ma błędy), Ripentiro, Ostatnie Wakacje Alexa, CP3 (o wiele lepsze i ciekawsze od PW), First Fantasy (niestety krótkie demo, ale jaki klimat), trylogia Qumai World, Saga Demonów, 8 Bit Quest (no i Rhomiki - ale są troszkę gorsze) - chyba puki co starczy. Nie nie zapomniałem XD - ale po prostu nigdy nie miałem okazji w nią pograć (kiedyś na pewno przy niej usiądę), więc puki co nie wymieniam, ale myślę, że jest to dobra gra, choćby po jej opisach i pozycji w TA. Idąc tym samym tropem - Komnaty też nie wymieniłem. RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Soul - 09-01-14 20:25 Dragon zapomniałeś o Perfect World :) Gra by była bardzo dobra, gdyby nie to, że była wzorowana dość mocno na Deusie Ex, ale pod innymi względami wg. mnie jest dobra. RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Gorn5 - 09-01-14 20:56 Hmm... mogę polecić, tylko kilka gierek, które wpadły mi do gustu. (lub w inne nie grałem xD) -ArkanA Arcymag z Dejiz -Shikima Kingdom -Opowieści z Asgun Polecam również: "Eksperyment Sen" :) RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Dragon Kamillo - 09-01-14 21:04 Od kiedy Quintessence jest polską grą? Co więcej nawet nie ma jej tłumaczenia - jak ci się to mogło pomylić? RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - X-Tech - 09-01-14 22:23 Z tych, które wymieniliście, a znam najbardziej się jaram GROMADĄ. Wielu nie znam. |