Illuminati - Wersja do druku
Ultima Forum
Illuminati - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik)
+--- Dział: Inne (/Forum-Inne)
+--- Wątek: Illuminati (/Thread-Illuminati)

Strony: 1 2 3

Illuminati - pepczakk - 11-01-14 19:17

Co uważacie o teorii na temat Illuminatów? Muszę powiedzieć że dla mnie jest to cholernie ciekawe, ale nie uważam żeby była to prawda. Jeśli choć część z nich została to są to raczej jacyś okultystyczni fanatycy niż prawdziwa armia mogąca kontrolować świat.
Jeśli ktoś poraz pierwszy spotyka się z tym pojęciem, polecam ten film:
http://www.youtube.com/watch?v=em-5kpTUHqU
składa się on z jedenastu części ale jest naprawdę warty uwagi. Oprócz tego polecam też serię filmów Zeitgeist.

RE: Illuminati - helio108 - 11-01-14 19:41

A o co w tym dokladnie chodzi?
Bodo mnie jakoś nie dociera...

RE: Illuminati - pepczakk - 11-01-14 19:43

Tajny zakon czczący szatana, który według teorii ma we władaniu cały świat, łącznie z polityką, przemysłem muzycznym, filmowym itd. Uważają się za ludzi oświeconych, i chcą przejąć władzę nad całym światem, usuwając większą część ludzkości, a resztę użyć jako niewolników. Ponoć to oni zaplanowali 9/11 itp. Moim zdaniem kiedyś na pewno istnieli, jako jakiś ukryty zakon, ale teraz to raczej ciężko mi w to uwierzyć.

RE: Illuminati - helio108 - 11-01-14 19:47

Czyli tacy chorzy wariaci którzy chcą zawładnąć nad światem?
Spoko...

RE: Illuminati - pepczakk - 11-01-14 20:10

No coś takiego. Nie ja tworzyłem te brednie xD

RE: Illuminati - helio108 - 11-01-14 20:12

Wierze.
współczuje tym ludziom i mam nadzieje że ich ciemnota nie potrwa dłużej niż ciemność wywołana przez zaćmienie słońca.

RE: Illuminati - Hubertov - 11-01-14 20:14

Ja słyszałem że kiedyś takiego stowarzyszenie istniało. Ale to że rządzą światem to jakaś kolejna teoria spiskowa lol

RE: Illuminati - pepczakk - 11-01-14 20:19

Ale jeśli to istnieje to mamy przesrane, i zapewne rozrasta się na większą skalę niż nam się wydaje

RE: Illuminati - helio108 - 11-01-14 20:22

Tia. Daj mi pięć miniut a napisze na 15 serwisach że istnieją terroryściu którzy właśnie pracują nad czymś silniejszym [dużo silniejszym] niż bąba atomowa i na dodatek wspiera ich żąd USA.
A jutro zobaczysz wzmiankę o tym w dziale inne.

RE: Illuminati - pepczakk - 11-01-14 20:23

Tyle że te historie sięgają 15 wieku, i wiele za tym przemawia.
Ale dla mnie to raczej albo ogromny troll albo jakis Urban Legend