![]() |
|
[XP] Zmiana tilesetu mapy podczas gry - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Skrypty (/Forum-Skrypty) +---- Dział: RGSS (/Forum-RGSS) +---- Wątek: [XP] Zmiana tilesetu mapy podczas gry (/Thread-XP-Zmiana-tilesetu-mapy-podczas-gry) |
Zmiana tilesetu mapy podczas gry - Narzew - 06-05-13 22:12 Krótki opis: Skrypt na zmianę tilesetu mapy podczas gry. Zmienia tileset obecnej mapy za pomocą jednej komendy. Autor: Narzew Skrypt: Spoiler: (Otwórz) Instrukcja: 1. Skopiuj skrypt do projektu 2. Zmień tileset używająć Engine.change_tileset(x), gdzie x to numer tilesetu 3. To wszystko! Więcej info w skrypcie. RE: Zmiana tilesetu mapy podczas gry - Dragon Kamillo - 06-05-13 22:30 To ten sam skrypt, który dla mnie kiedyś zrobiłeś - czy jakaś inna, nowsza, lepsza wersja? RE: Zmiana tilesetu mapy podczas gry - Narzew - 06-05-13 22:42 Dla Ciebie zrobiłem kiedyś wersję 1.00 Po jakimś czasie zmodyfikowałem go do wersji 2.00 (patch kompatybilności) Dzisiaj skończyłem wersję 3.00, która dodała minimalnie zmianę tileseta jedną komendą (zamiast 6 wtedy) :) RE: Zmiana tilesetu mapy podczas gry - Dragon Kamillo - 06-05-13 22:50 Pytanie - nadal teleport postaci jest wymagany? RE: Zmiana tilesetu mapy podczas gry - Narzew - 06-05-13 22:54 Tak, ale robi to się automatycznie. To znaczy skrypt teleportuje na bieżącą pozycję. |