Polska gra ekonomiczna na dzikim zachodzie!
Aktualny czas: 14-05-26, 16:14 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

link:http://farmersi.pl/index.php?idp=265466
Mój nick: "marion"
Ekonomiczna gra biznesowa

Farmersi to darmowa gra biznesowa na Dzikim Zachodzie. Hoduj bydło, uprawiaj zboże, inwestuj zyski, a gdy trzeba uderz kowbojami. Bądź lepszy od rywali!

Główne cechy gry:

rozwija inteligencję finansową,
pomaga zdobyć umiejętności przywódcze i uczy współpracy,
uczy jak rozpoznawać trendy na rynkach,
wynik gry zależy tylko od twoich umiejętności!
FarmersiFarmersi to gra polskiej produkcji i skupia wspaniałą społeczność graczy.
Opinia graczy
"kraft" więcej nauczyłem się o ekonomii grając w farmersów, niż na wykładach z mikro i makro...
mande Farmersi to gra niezwykła. Wyróżnia się spośród innych gier internetowych pod wieloma względami. Jest grą edukacyjną (uczy podstaw ekonomii i zarządzania) i ma mniejsze prawdopodobieństwo uzależnienia graczy (tj. np. Tibia) dzięki turowemu systemowi przeliczeń. Gracz nie tracąc wiele czasu może w pełni cieszyć się grą. Poza tym daje możliwości rozwoju poprzez zrzeszanie się graczy w drużyny. Nieocenione jest podejście administratorów, którzy szybko i przystępnie wyjaśniają arkana gry i reagują na propozycje zmian oraz ulepszeń. Jest to gra "od ludzi dla ludzi".
"mafia" gra jest fajna ma w sobie to cos co wciaga nie tak jak wiekszosc gier gralem juz w wiele gier ale przy zadnej niezostawalem dluzej niz kilka miesiecy a z tej jak narazie niema mzamiaru rezygnowac ludze sa mili gra rozwija sie naprawde szybko w porownaniu z innymi a i administratorzy bardzo cenia sobie opinie graczy i ich sugestie jaka gra ma być to wlasnie jest bardzo wazne ;]
"poly" Farmersi stanowią wspaniałą rozrywkę po szarym dniu pracy !!! Są doskonałą kompozycją gry strategicznej i ekonomicznej umożliwiającą sprawdzenie swoich umiejętności w pojedynku z prawdziwymi przeciwnikami. Zapewniają prawdziwy relaks i rozrywkę ucząc przy tym podstaw ekonomii !!!
"marter" Jest to najlepsza gra przez www w jaką grałem. System turowy umożliwia dobre przemyślenie strategii i podejmowania decyzji. Jednocześnie krótkie rozgrywki i (wciąż zwiększająca się) różnorodność miast powoduje, że gra się nie nudzi i nie popada się w rutynę.
szagi Juz po kilku grach zapoznalem sie z zasadami i mozliwosciami tej gry i uważam, że jest to dobry sposób na rozrywke w wolnej chwili, gdyż gra nie zajmuje dużo czasu. w grze uczestniczą realni gracze, każdy chce wygrać, więc nie ma szans na nude i schematyczność, w grze trzeba na bieżąca reagować na posunięcia przeciwników, niezbędne jest przewidywanie ich ruchów, aby zapewnić sobie zwycięstwo w rozgrywce. za zwyciEstwa, obok pkt można zyskać również bonusy na rozbudowe posiadlosci, jest to kolejny elemęt rywalizacji - najładniejsza posiadłość. gra posiada rozbudowane statystyki, dające obraz poziomu innych graczy. gorąco polecam
"alben" To jest najlepsza gra ekonomiczna w jaką grałem. Rózne gry typu Tycoony np: Oil Tycoon chowają się. Ta gra ma coś w sobie. Dobre jest to że można przyłączać się do drużyn.Ave Farmersi
maxinny Gra się nie nudzi, jest wzbogacana, istnieje wiele celów do osiągnięcia, a wątek militarny w postaci kowbojów dodaje smaku krwi:) Podoba mi się że brak jest tutaj możliwości kupienia sobie forów czy punktów, wtedy każdy kto ma gruby portfel może łatwo osiągnąć dobry wynik bez wysialnia mózgu. Ta gra to rozrywka na wysokim poziomie, jak dla mnie oczywiście:)
"remix" Gra Farmersi to bardzo wciągająca i fascynująca zabawa. Nie wymaga od gracza poświęcania dużej ilości czasu (wystarczy podjąć decyzje raz na 24 lub 12 godzin). Rywalizacja z innymi użytkownikami jest dodatkowym atutem. Farmersi ciągle się rozwijają - powstają nowe miasta, nowe możliwości, jest coraz większa liczba graczy, wszystko to bardzo dobrze rokuje dla tej gry. Z początku rozgrywka może wydawać się skomplikowana, ale można potrenować w miastach treningowych i szybko załapać sens. Dodatkowo gracze łączą się w drużyny, gdzie wzajemnie sobie pomagają. Pisać o Farmersach można długo, jednak to trzeba samemu zobaczyć i samemu poczuć tą adrenalinę, kiedy zbliża się termin przeliczenia :)
"arpa" Gra jest zaxxxxx z abonamentem. Naprawde genialna gra dla myslacych
"bmxrider" Jest to jedna z najlepszych gier w jakie grałem, wszystko opiera się na ekonomi, bez żadnych klanów i ataków ze strony mocnych graczy:)
"zapolya" ogolnie gra jest super i cholernie wciaga
"kshksh" fajna gra!!!!
"kochanie" Grę polecam bardzo, jest ciekawa, coraz to nowsze rozgrywki i szybki rozwój całej gry FARMERSI powoduje że chętnie do niej zaglądam nawet kilka razy dziennie, choć wystarczyłoby tylko raz. Z niecierpliwością czekam na kolejne przeliczenia. Wyznaczenie nowych celów dla farmera i budowa coraz lepszej i większej farmy daje możliwość pokazania innym farmerom jak jest się dobrym w tej grze. Jeszcze raz polecam serdecznie tę grę,
"karlos" Gra "Farmersi" to dwie gry w jednej. Z jednej strony może być bardzo dobrym narzędziem do nauki podstaw ekonomii, prowadzenia własnej firmy. Z drugiej strony można bardzo fajnie się nią tylko bawić. Ta gra wciąga. "Monopoly" przy "Farmersach" to jak Hulajnoga przy Mercedesie. Przez 10 lat mojej styczności z Internetem czekałem na taką grę jak Farmersi.
"babciaja" farmersi to super gra
"patrycja" Jestem zachwycona tym serwisem... uważam iż ta gra jest przefantastyczna:D
"wepa" co by nie powiedziec to świetna i inteligentna gra. ja jestem bardzo zadowolony
"spaiker" gra jest super, dopiero zaczynam, a juz czuje sie wciągnięty. tak trzymać!
"killo" Szukałem przeglądarkową gre ekonomiczną. Przez przypadek znalazłem farmersów, i jestem tu prawie 2 lata. Gra wciąga bardzo, polecam wszystkim:D
"izyda" Masz tylko kilka minut dziennie? To gra dla Ciebie. Spędzasz pół dnia przed komputerem? Także się nie będziesz nudził. Gra posiada wiele możliwości, a co więcej jest stale rozwijana. Dzięki temu każdy znajdzie coś dla siebie. Każdy kto tylko chce chwilę pomyśleć. Tylko uważaj, jak zaczniesz grać to ciężko przestać.
"andrzejek" Grą jestem zauroczony i pewnie tu zostanę na długo ... :). Można tu spotkać przesympatycznych ludzi i genialne rozgrywki, które dostarczą Ci dużo rozrywki i przyjemności. Jeśli chciałbyś by ktoś wyjaśnił Ci w miarę przystępnie mechanizm gry, to służę pomocą. Proszę o kontakt poprzez GG: 10726710 lub na PW.
"paullaxxx" Uważam że to gra warta uwagi :) nie wymaga od nas dużo czasu ale wciąga maxymalnie :) wiele celów, zadań sprawia, że gra się nie nudzi :)
"graczek" Ta gra jest bardzo fajna, gdyż można się z niej dużo nauczyć!
"luke" Gorąco Wam kochani dziękuję za tą grę. Jestem w średnim wieku i jak do tej pory szerokim łukiem omijałem gry on line. Nie wiem kiedy i jak trafiłem na łono gry, ale od tamtej pory nie wyobrażam sobie dnia bez farmersów. I nawet nie chodzi o samo pojedynkowanie się w rozgrywkach, ale napisanie i wymiana kilku zdań z innymi to wielka przyjemność. Wspaniała atmosfera i przyjazny klimat budowany przez uczestników gry daje super relaks i miłe spędzenie czasu. Życzę Wam wielu nowych pomysłów i uporu w dalszym rozwoju gry. Serdecznie pozdrawiam :)
"radoslaw" Niesamowitą zaletą Farmersów jest gra przeciwko prawdziwemu przeciwnikowi. Samo liczenie nie wystarcza. Trzeba mieć intuicję, wyprzedzać przeciwnika...
"krzyzak" Gorąco polecam nie dawno przypadkiem trafiłem na ten tytuł. Rewelacja!
"maciek" Świetna gra !! Gram już prawie 3 lata z przerwami ale zawsze wracam :) Każda rozgrywka zawsze jest inna i trzeba się sporo ma myśleć aby pokonać przeciwników. A najlepsze w tym właśnie jest to że są to realne rywale
28-02-14 22:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS