Koncepcja Gry
Aktualny czas: 28-04-26, 21:54 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Koncepcja Gry
egzudus Offline
*

Liczba postów: 24

Koncepcja Gry

Mam pytanie, jest dla mnie nawet ważne.
Otóż gdy wspominałem z przyjacielem grę Brutal Legend wpadłem na ciekawy pomysł na opowiadanko(Na początku) które miało opowiadać o świecie fantasy oczywiście gdzie są królestwa muzyczne (Pop[Ale ten taki w miarę normalny jaki kiedyś leciał na MTV i Viva ;p]Reggae,Elektroniczna muzyka,Metal,Rock/Punk,Rap,Klasyczna) i w każdym jak można się domyślić panuje klimat danej muzyki. Opowiadanie miało być bardziej przygodowe ze względu, że cały świat miał zostać zaatakowany przez wrogów z "mrocznej" krainy muzyki tego typu: http://www.youtube.com/watch?v=yzC4hFK5P3g lecz nie koniecznie japońskiej.
Głównym bohaterem opowiadania miał być nastolatek który od niedawna zagłębia się w muzyce i nie jest fanem jednego gatunku. A bo o tym nie wspomniałem, że jest to mniej więcej świat, który w koncepcji tego uniwersum jest światem który sobie wyobrażamy, że tak powiem podczas wsłuchiwania się w ulubione kawałki. Wracając do bohatera to właśnie przeniósł się do owego świata na trochę przed wybuchem "PON PON PON" i innych rzeczy nawet polskich :D. Podczas tego okazuje się on coś na rodzaj wybrańca i to właśnie on musi uratować ten świat(Tak wiem ultra oklepane ale piszę coś na rodzaj bo na razie to tylko koncepcja). A ostatnio wpadłem na pomysł aby zamiast opowiadania zrobić z tego grę w naszym ukochanym RPG Makerze. Tak więc tutaj pytanie do Was ludu! Nie zwracając uwagi na samo wykonanie czym mam zamiar się zająć solidnie(i przede wszystkim nie sam) chciałem zapytać czy podobała by się Wam gra z takim tłem fabularnym, dodam także, że w grze nie zabraknie czegoś typu jak muzyczne artefakty lub muzyczna broń jak np: Działo Dubstepowe (http://www.youtube.com/watch?v=hDlif8Km4S4 <3) czy Gitara Elektryczna nawalająca błyskawicami.
Tak więc liczę, że podejdziecie do tego wpierw neutralnie, a nie stawiając od razu na nie :)

-Wiem, że ta gra może urazić ludzi którzy słuchają muzyki typu Nici Minaj,Kwiatkowski,JB itd. ale jestem na to gotowy i przy dawaniu dema oraz pełnej wersji będę przed tym ostrzegał ;p.

"Jeżeli zadanie jest warte, by je wykonać, warte jest również, by umrzeć je wykonując." - Żołnierz Imperialny (WH40K)

[Obrazek: fairytail.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-14 11:56 przez egzudus.)
21-03-14 11:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 277

RE: Koncepcja Gry

(21-03-14 11:52)egzudus napisał(a):  Chciałem zapytać czy podobała by się Wam gra z takim tłem fabularnym...

Otóż to wszystko zależy od Ciebie.
Każda historia, nawet ta oklepana przez dziesiątki maker'owców MOŻE, powtarzam MOŻE być świetna.
To głównie zależy od tego w jaki sposób chcesz przenieść to wszystko do RPG MAKER'a :D Jeżeli przedstawisz to w fajny i zachęcający sposób, to będzie mi miło zagrać - Ale to oczywiste XD.

https://SecreLocal.com - Vanessa Mimi Haley Vladochka Ana Vavx - No Verify - Anonymous Adult Dating - Meet Local Private Lady
21-03-14 13:49
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
egzudus Offline
*

Dzięki za szczerą i pouczającą odpowiedź :). Z samym zaś pytaniem rozchodzi się o to czy ludziom przypadnie do gustu takie coś bo bądź co bądź ale zrobienie tej gry na chwilę obecną jak szacuje będzie wymagało MNÓSTWO pracy a robienie tego jak ludziom się nie spodoba było by trochę hmm jakby to...Smutne? :D
Co do wykonania dodam też, że gra będzie zbudowana w taki sposób, że gracz ani na chwile nie zapomni o celu gry którym jest po prostu muzyka(I nie mówię tutaj o samym soundtracku). Sam system jeżeli chodzi o walkę itd. nie będzie zbytnio zaawansowany bo planuję skupić się na contencie którego będzie mnóstwo i chcę zrobić w grze klimat który będzie bardzo wciągający(Ofc będę używał skryptów ale nie będę zbardzo się bawił w ich modyfikacje).

"Jeżeli zadanie jest warte, by je wykonać, warte jest również, by umrzeć je wykonując." - Żołnierz Imperialny (WH40K)

21-03-14 16:13
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Fajny pomysł!
Powiem tak jak wyżej historia czerwonego kapturka też może być fajna jeśli się ją opowie na nowo.
Czekam na demo albo jakiś filmik.
21-03-14 19:38
"Pomógł" przyznał(a):
egzudus Offline
*

Jak tylko będę miał dość materiału zrobię filmik w formie trailera gamingowego :)

21-03-14 20:16
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Co jest złego w przesłodzonej japońskiej muzyczce? Amel lubi przesłodzoną japońską muzykę :3
Uh, jedno jest pewne: klasyczny, rpg'owy system walki tu nie pasuje. Coś innego byłoby mile widziane. Oprócz tego to nie za wiele jestem ci pomóc bez znania gry głębiej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-14 20:24 przez Amelanduil.)
21-03-14 20:24
"Pomógł" przyznał(a):
egzudus Offline
*

Planowałem zmodyfikować podstawowy system walki, a już na pewno ogarnąć nowe animacje i dźwięki ataków jeżeli chodzi o walki. Ale myślałem też nad ABS. Lecz co do ABS było by owiele więcej roboty bo np: wygląd wiązki z działa dubstepowego :D

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-14 20:30 przez egzudus.)
21-03-14 20:28
"Pomógł" przyznał(a):
egzudus Offline
*

Sorka za double post ale chcę dodać, że w grze nie zabraknie także elementów strategicznych takich jak rozsyłanie jednostek do poszczególnych miejsc czy bezpośrednie branie udziału w wojnach gdzie będziemy wydawali jednostkom rozkazy podczas samej bitwy,a podczas tego także będziemy sami zwalczali elitarnych przeciwników. Wszystkie szczególne cechy gry postaram się zgrabnie umieścić w trailerze, w każdym razie dziękuję za pozytywne odpowiedzi dzięki którym dostałem powera pomysłowego i też do roboty :)!

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-14 12:25 przez egzudus.)
22-03-14 12:24
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Dobra, teraz to trochę za bardzo udziwniasz. Tactical z tego robić? Nie wiem czemu, ale jakoś wydaje mi się że cierpi na tym dynamika rozgrywki ._.
22-03-14 12:26
"Pomógł" przyznał(a):
egzudus Offline
*

Nie typowy tactical nie,nie. Będzie to po prostu dodatek który czasami będzie występował w grze. A co do wykonania mam pomysł i jest wykonywalny jak najbardziej :). Chodzi mi o zrobienie na prawdę wyjątkowej gry a na dodatek z bardzo fajnym muzycznym klimatem.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-14 13:07 przez egzudus.)
22-03-14 12:55
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS