Kibel polskiego RMa
Aktualny czas: 28-04-26, 14:24 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Kibel polskiego RMa
Deuce Offline
*

Liczba postów: 312

RE: Kibel polskiego RMa

Zaślepiony ? teraz to dowaliłeś, jedynym zaślepionym jesteś ty
Proszę bardzo Cheat
Quicksave
masz tutaj opisane co to jest cheat i quicksave, powodzenia otwarte umysły.

[Obrazek: 240x4ye.jpg]
06-09-14 13:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Cały czas piszemy o zapisie w dowolnym momencie na jaki pozwalają gry. W większości na PC zapis jest dostępny w każdej chwili. Dla przypomnienia savepointy rozmieszczone są po wyzwaniach jakie stawia gra tak jak autosave(zapisanie się gry w określonych punktach) zapis w dowolnej chwili gry jest cheatem jeśli zapis nie jest usuwany w momencie wczytania gry.

Dlaczego save w każdej chwili jest cheatem ? Pisałem już na przykładzie Quake 2 ta sama gra na psx ma tylko save co etap, a na pc zapis w każdej chwili (bo wyszły 2 wersje gry na psx i pc) kiedy ktoś gra na emulatorze z opcją ZAPISU w każdej chwili to cheatuje, a kiedy gra na pc już nie ? Robi to samo.

P.S. definicja cheatu pasuje bardzo do opcji zapisu w dowolnym momencie w grach...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-14 14:02 przez X-Tech.)
06-09-14 14:00
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Dagran Offline

Liczba postów: 23

Nadal nie rozumiem, dlaczego Xsiu tak bardzo omija moje wiadomości. Aż tak trudno znaleźć kontrargument? Jak na razie jedyne odpowiedzi jakie od Ciebie uzyskałem opierały się na nazywaniu mnie debilem/cheaterem/niedorozwojem :lol2:
06-09-14 14:31
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

(06-09-14 14:31)Dagran napisał(a):  Nadal nie rozumiem, dlaczego Xsiu tak bardzo omija moje wiadomości. Aż tak trudno znaleźć kontrargument? Jak na razie jedyne odpowiedzi jakie od Ciebie uzyskałem opierały się na nazywaniu mnie debilem/cheaterem/niedorozwojem :lol2:
Przytocz pominięte wiadomości cytując je udowodnię ci, że odpowiedziałem, a ty coś mało rozumiesz z podanych odpowiedzi.
06-09-14 15:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Dagran Offline

No proszę Cię.
X-Tech napisał(a):Zrozumiał to nawet DK, a reszta cieniasów nie umie się z tym pogodzić, ale jeśli poczytacie argumenty może to zrozumiecie. To wy się powtarzacie, bo są różne metody zapisu, a wy ciągle o quick save cheaterzy.
Yoro tak quick nie jest cheatem dopóki nie tworzy się lista zapisów, a zapis jest usuwany. Owszem wtedy nie jest, ale na pc tworzą się listy zapisu w dowolnym miejscu, a więc to oszustwa bo pozwalają poprawiać każdy ruch. Poza tym to ja muszę znikać, ale myślę, że później popiszę. Na najważniejsze wam odpisałem wyzywać się na słówka od debili itd. z cheaterami nie mam zamiaru i odpowiadać na jakieś absurdalne czepianie się słówek i idiotyczne odpowiedzi.
Tylko Noruj jeszcze w miarę sensownie odpisywał, ale to co pisze Mateusz, Deuce to jakieś idiotyzmy. Autosave nie daje nieśmiertelności. Kiedy gracz z zginie zaczyna od początku misję/etap, a kiedy używa quicksave co sie dzieje ? Respawnuje się w miejscu, w którym zrobił błąd cheaterze. Kiedy gracz ginie w grze opartej na życiach zaczyna od początku sekcji leveli, a nie od miejsca, w którym zginął wystarczy przytoczyć snesa - opcja continue/ a jeśli w grze z misjami to od początku misji itd. Karą za stratę żyć jest cofanie do początku sekcji leveli. Taki quick saver co robi ? Daje nieskończoność żyć i teleport do miejsca zapisu - zwyczajne oszustwo.PCowcy w większości smutna prawda - jeśli większość gier, w które gracie to pcowy syf z quicksave, które tworzą listę jesteście cheaterami. Wystarczy, że choć raz użyjecie quicksave W DANEJ grze i można was nazwać cheaterami danej gry.
Gdzie w tej ścianie tekstu odpowiedziałeś na moją wiadomość? Jedyne, co ja tu widzę to te same ciągłe powtarzanie się. Widać, że jesteś uprzedzony do takowego sposobu zapisu, a każdego kto gra w takie gry (i nawet nie wie, że takowa opcja istnieje) nazywasz cheaterm. Tym bardziej śmieszą mnie twoje absurdalne argumenty (Ciągle te same, ale okej).

Save Point, a Quick save:
- Gracz wybiera kiedy zapisać w jednym i w drugim,
- W obu może zrobić sobie pierdyliard plików zapisu,
- Po wczytaniu pozwalają poprawić błędy, które zrobiliśmy podczas danej sesji,
- Sprawiają, że gracz staje się nieśmiertelny, ma nieskończoną ilość żyć, gdyż nie umiera, a wczytuje zapis,
- Przy obu każdy debil może przechodzić dany etap, aż do skutku.

Cytat:Daje nieskończoność żyć i teleport do miejsca zapisu
Czyli jak każdy rodzaj save'u XDDDDD Ten fragment po prostu powalił mnie pod biurko :lol2:
06-09-14 15:52
"Pomógł" przyznał(a):
arturd Offline
*

Liczba postów: 44

Ale dlaczego piszecie o czymś co należałoby napisać w przeznaczonym do tego temacie?
Jeżeli wg. was jego argumenty są bezpodstawne lub wg. was głupie to po kiego się nadal wypowiadacie? Nie lepiej oszczędzić sobie nerwów?
@X-tech - Down
To wy piszecie pośrednio nie na temat. Założyłeś już jeden to teraz nabijasz sobie posty w kolejnym? Typowy offtop ot co.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-14 17:53 przez arturd.)
06-09-14 15:57
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

@arturd: To temat dla ludzi, którzy próbują myśleć i myślących, a nie dla ciemnogrodu. Pisz lepiej na temat.

@Dagran:

Odpowiedź na twoją wiadomość występuje jak widzisz nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

Ja się nie powtarzam to wy ciągle chcecie wałkować temat quicksave. Ja jestem gotów pisać o różnych formach zapisu.

Jeśli to cię śmieszy to jesteś niewyobrażalnie niekumaty.

Różnica między punktami zapisu, a quicksave są ogromne. Już o tym pisałem to świadczy, że pominąłeś odpowiedzi, albo ich nie zrozumiałeś dużo wcześniej w temacie z zapisami.

Odpowiadam:

Punkt zapisu/autosave dzieli grę na misje/etapy, na które trzeba znaleźć sposób. To jak pojedynki szachowe - za każdym razem grając gracz musi wymyślić strategię na pojedynek.
Kiedy będzie za pomocą quicksave oszukiwał każdy ruch i poprawiał do skutku to w końcu przejdzie nie używając mózgu, a oszukując przeciwnika komputerowego, który swoich ruchów nie może poprawiać cheatem, a więc to dlatego piszę, że cheat jakim jest quick pomaga w grach przede wszystkim debilom, bo nie muszą myśleć. Kiedy gracz popełnia błąd na etapie gry to wali się cała konstrukcja jak domino i trzeba wymyślić właściwą strategię i przejść etap od nowa w grach z autosave,oraz savepointami. Kiedy gracz używa tego śmierdzącego cheata po każdym błędnym ruchu cheatuje, bo zamiast myśleć teleportuje się w miejsce, w którym zginął, oraz dostaje dodatkowe życie. To jak dwa cheaty w jednym.
Taki autosave/savepoint dzieli grę na misje/etapy co sprawia, że gracz, który musi zaliczyć daną sekcję musi myśleć, a nie wczytywać quicksave tuszując każdy błędny ruch w nieskończność to dlatego właśnie wyraźnie widać, że quick save został stworzony dla debili, aby nie musieli używać mózgu w grach, w których się da przegrać.

"- Przy obu każdy debil może przechodzić dany etap, aż do skutku. "
Nie może. Debil nie przejdzie pojedynku w szachy dopóki nie zrozumie umysłu przeciwnika, ale debil przejdzie jeśli będzie mógł w nieskończoność poprawiać każdy ruch cheatem czyli zapisem w dowolnej chwili, ale wtedy nie będzie musiał myśleć.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-14 16:15 przez X-Tech.)
06-09-14 16:06
"Pomógł" przyznał(a):
Dagran Offline

Widocznie to ty nie rozumiesz tego, co ja piszę skoro cały czas odpowiadasz na tę samą kwestę, której nawet nie poruszyłem.
Dagran napisał(a):
Cytat: Gracz nie poprawia każdego ruchu z autosave/savepoint
Z quicksavem rowniez nie, ale Ty tego nie rozumiesz. Skad w ogole wpadl Ci do tej glowki pomysl, ze kazdy kto gra na PC w gre z quick'iem spamuje ciagle kalwisz save'u? (Wiekszosc pewnie nawet nie wie, ze taka funkcja jest :roll: )
Moze sam jestes takim idiota/niedorozwojem/cheaterem i porownujesz wszystkich graczy do siebie? :lol2:

Cytat: Nieważne w jaki sposób dana osoba tego używa w momencie kiedy gracz ginie
to działa na zasadzie cheatu zgodnie z jego wolą, bo gdyby nie musiał cheatować nie używałby tego wcale, a używa więc się respawnuje tam gdzie użył cheata.
Auto save/save point rowniez sprawia, ze stajesz sie niesmiertelny i sie respawnujesz, co wiecej rowniez za zgoda gracza, bo to on wybiera przy jakim save point'cie zapisac :3 Czyli z twojej definicji wynika, ze kazdy gracz jest cheaterem. :lol2:

Tak, więc zapytam wprost, bo inaczej wyraźnie nie zrozumiesz. Skąd Ci się wziął pomysł, że każdy gracz napierdziela w klawisz zapisu, niczym żołnierz z AK-47? Dodatkowo poczytaj te swoje argumenty. Kilka z nich wymieniłem już tutaj:
Dagran napisał(a):Save Point, a Quick save:
- Gracz wybiera kiedy zapisać w jednym i w drugim,
- W obu może zrobić sobie pierdyliard plików zapisu,
- Po wczytaniu pozwalają poprawić błędy, które zrobiliśmy podczas danej sesji,
- Sprawiają, że gracz staje się nieśmiertelny, ma nieskończoną ilość żyć, gdyż nie umiera, a wczytuje zapis,
- Przy obu każdy debil może przechodzić dany etap, aż do skutku.
Są one niczego nie warte, ponieważ w większości pasują one do każdego rodzaju save'u.
Tak samo, jak "point", "quick" również dzieli grę na etapy tyle, że przy QS to osoba grająca ustala sobie te etapy. Ty myśląc o nim widzisz jednak dzieciaka, który co 0,000001 sekundy atakuje klawisz, żeby zapisać. To nie tak działa. Sama funkcja może i jest ułatwieniem dla casuali, co nie zmienia faktu, że pewnie ponad 3/4 twoich "cheaterów" nie używa jej częściej, niż raz na 15 minut, albo w ogóle, gdyż nawet o niej nie wiedzą. :)

Cytat:"- Przy obu każdy debil może przechodzić dany etap, aż do skutku. "
Nie może. Debil nie przejdzie pojedynku w szachy dopóki nie zrozumie umysłu przeciwnika, ale debil przejdzie jeśli będzie mógł w nieskończoność poprawiać każdy ruch cheatem czyli zapisem w dowolnej chwili, ale wtedy nie będzie musiał myśleć.
Wczytując grę od SP też może poprawiać każdy ruch, więc ten argument jest raczej kadłubkiem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-14 16:22 przez Dagran.)
06-09-14 16:19
"Pomógł" przyznał(a):
Soul Offline
*

Liczba postów: 89

"Lepiej skupić się na pogadaniu o gierkach, wyluzować się i popisać bzdury zamiast trzymać w sobie jad i się nawzajem oceniać i sprowadzać do swojego poziomu i organizować jakieś wspólne ustawki. To do niczego nie zaprowadzi - każdy jest inny i powinno się to akceptować."~X-tech

Nie ma to jak trzymać się tego co się mówi.
06-09-14 18:08
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

@Dagran: Nieważne ile razy - wystarczy użyć zapisu w dowolnej chwili raz, aby zostać cheaterem danej gry.
Etapy ustalają twórcy gry - są nimi misje/questy/oraz poziomy. Poziomami nie jest jeden zapis między drugim, ale są to odstępy między oszustwami z zaznaczonymi miejscami tworzone przez gracza. Jak sobie wyobrażasz granie na konsolę w grę, która jako etapy ma odstępy między cheatami dowolnymi zapisami jakiegoś cheatera z pc. Taki konsolowiec by oszalał z casualowatości takiej gry i nie szanowania go jako gracza.

Wczytując grę za pomocą save pointa gracz musi stopniowo zrozumieć przeciwnika, aby zdobyć skill do przechodzenia tego etapu.. Osoba, która używa quicka nie rozpracowuje przeciwnika, ale wykorzystuje własny brak brak skilla i tuszuje to za pomocą cheata. Ktoś kto przechodzi całą grę na zapisach w dowolnej chwili jest cheaterem, a kto na savepointach/autosave jest graczem.

@Soul: Ja jestem skupiony na gierkach schilloutowany - nie wiem jak reszta, ale to też proponuję, bo temat pobudza do myślenia, a myślenie jest błogie dla umysłu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-14 19:08 przez X-Tech.)
06-09-14 19:06
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS