Kibel polskiego RMa
Aktualny czas: 28-04-26, 21:45 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Kibel polskiego RMa
Dagran Offline

Liczba postów: 23

RE: Kibel polskiego RMa

Znowu brak jakiegokolwiek argumentu tylko kolejna sterta bzdur w formie ściany tekstu! :D
Jakim cudem osoba zapisująca grę Quicki'em raz na 15 minut ułatwia sobie przechodzenie gry?
X-Tech napisał(a):Etapy ustalają twórcy gry - są nimi misje/questy/oraz poziomy.
Tymi słowami znów przeczysz swojej wcześniejszej wiadomości, a mianowicie temu, że Autosave to nie jest cheatem. Przecież dzięki niemu gra zapisuje się w różnych momentach, nie tylko po misji, quest'cie czy poziomy:x

X-Tech napisał(a):Wczytując grę za pomocą save pointa gracz musi stopniowo zrozumieć przeciwnika, aby zdobyć skill do przechodzenia tego etapu.. Osoba, która używa quicka nie rozpracowuje przeciwnika, ale wykorzystuje własny brak brak skilla i tuszuje to za pomocą cheata. Ktoś kto przechodzi całą grę na zapisach w dowolnej chwili jest cheaterem, a kto na savepointach/autosave jest graczem.
To zdanie jest tak bardzo głupie, że aż po prostu śmieszne xD
Idąc tym tropem wszystkie gry wydane na konsole są dla graczy, a te same tytuły wydane na PC posiadające jedną dodatkową funkcję (quick save) są już jest gównem dla cheaterów XD

No, ale szczerze powiem, że się poddaje. Jak już pisałem "debil pozostanie debilem", dlatego szkoda marnować klawiatury, na kogoś kto nie rozumie podstawowej różnicy pomiędzy funkcją, a cheatem. Requiescat in Pace Xsiu :lol2:
06-09-14 20:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Nooo...sterta niezrozumiałych dla ciebie argumentów w formie mniejszej ściany tekstu niż ta, którą właśnie stworzyłeś.

Jakim cudem ułatwia ? No takim, że się zabezpiecza cheater przed ukaraniem przez grę na wypadek przegranej podobnie jak inny cheater używa opcji god mode albo max xp albo dodanie dodatkowego życia aby się zabezpieczyć przed przegraną.

Tym zdaniem kolejny raz stwierdzasz, że nie rozumiesz czytanych postów, a tłumacząc tobie to autosave występuje w grach co misje/poziom, a rozbudowane i długie dzieli na mniejsze fragmenty.

Gry z zapisem w dowolnym momencie są dla cheaterów, a że większość wychodzi na PC no to już wina twórców gier PC, którzy mają graczy za debili.

Masz rację. Debil pozostanie debilem, cheater zostanie cheaterem i będzie próbował innym wyjaśnić, że nie jest pomimo wielu argumentów, które pokazują, że zapis w dowolnym momencie to cheat. Takie życie cheaterów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-14 02:58 przez X-Tech.)
07-09-14 02:57
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Dagran Offline

Liczba postów: 23

Trzy Sprawy. Jako takie male sprostowanie i koncze, bo naprawde to juz nawet smieszne nie jest. Za bardzo sie powtarzasz, sam nie rozumiesz, ze wiekszosc twoich argumentow opisuje KAZDY rodzaj zapisu gry, a pozniej jeszcze twierdzisz, ze to ja nie rozumiem xD

1. Nadal piszesz, ze quick ratuje przed przegrana. KAZDY rodzaj save'u powoduje, ze gracz zyskuje nieskonczona ilosc zyc od miejsca, w ktorym zapisal, wiec to kazdy z nich jest wdlug Ciebie "god modem". Jezeli ktos zapisuje gre quickiem, co jakies 15 minut to tak jakby uzywal save pointow. Sa one ustawione mniej wiecej jakos w podobnym czasie, ale zdarzaja sie wyjatki,
2. Auto save wystepuje w wielu momentach w grze. Nie tylko po misji/etapie. Nawet gsy odblokujesz nowa umiejetnosc, zbierzesz jakas "znajdzke", odblokujesz trofeum, wiec co ty cpiesz?
3. Ja gram na konsolach. Moj 7 letni komputer slozy tylko do grania online, co nie zmienia faktu, ze calkowicie nie zgadzam sie z twoim zdaniem. Funkcja to funkcja, cheat to cheat. :3
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-14 10:24 przez Dagran.)
07-09-14 10:22
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Ja nie rozumiem ? Ja wyjaśniam wszystko, ale skoro za mało i bardziej łopatologicznie już w wersji dla kompletnego ciemnogrodu :

1. Bzdura Autosave jest tym samym czym opcja Continue w grach - kończą się życia zaczynasz od początku etapu tak jak zaplanowali twórcy. Dodając cheat zaplanowali, że na PC w grę mają grać cheaterzy/niedorozwoje/debile

2. Tak. W dobrych grach autosave dzieli długie misje na kawałki proste.

3. Zapis w dowolnej chwili to Cheat dopóki nie można robić jednego egzemplarza zapisu, a zapis ten po wczytaniu nie jest usuwany.
07-09-14 12:38
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

Liczba postów: 115

X-tech, weź idź pograj w jakieś gry, bo ciemność cię ogarnęła.
W BARDZO wielu grach AUTOSAVE działa losowo, czyli zapisuje się co ileś minut w różnych losowych miejscach. Weź się następnym razem ogarnij temat, bo nie masz pojęcia o czym piszesz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-14 12:43 przez noruj.)
07-09-14 12:43
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Chciałbym żebyś zauważył jedno i uwzględniał wszystko co piszę, a nie ściemniał jak troll, bo ty nic innego nie robisz na tych forach rm poza prowokacjami na ludzi, którzy przeważnie piszą z sensem, ale mało chwytasz z tego co piszą. Wytrzymuje przy tej grze za każdym razem max 1,2 godziny i wywalam z nudów.
Za każdym razem piszę to samo, że wracam do Gothica próbując się do niego przekonać nawet jako do przewijadła z cheatami, ale już po około godzinie, dwóch gry wychodzi jej monotonia i schemat biegania i służenia jak pies na posyłki po tych samych lokacjach od obozu do obozu PRZEZ co ją wywalam i zawsze się tak kończy. Jak chcę sobie smażyć mięso, albo zbierać grzyby to jadę do lasu, a nie gram w Gothica, a jak mam zbierać po lesie grzyby żeby je sprzedać jakiemuś wirtualnemu zbitkowi tekstur to wolę je sam uzbierać w lesie i mieć z tego hajs niż wirtualne złudzenie. Jak ktoś nie wychodzi ze swojej nory i ma daleko lasy i inne takie to się nie dziwie, że sobie robi złudzenie spędzania czasu z naturą w Gothicu i go to jara do tego to służenie i noszenie grzybów cóż za odpowiedzialność w grze.

Co do projektu, który był wzorowany na mojej pierwszej grze, a nie Gothicu, ale że schemat opierał się na służeniu i prowadzeniu własnej działalności rolno gospodarczej jako chwyt napisałem, że robię własnego Gothica, ale ja nie kserowałem tej gry. Ja ten projekt robiłem już około 2004 roku, a o Gothicu to ja usłyszałem około 2008 dopiero. Około 2009 zacząłem robić remake mojego pierwszego projektu, który polegał na hodowaniu kur, polowaniu i wymianie towarów - i wymyśliłem go całkowicie sam nie znając ani harvest moonów itd. ale że opierał się na działalności rolno gospodarczej i polowaniach - tylko dlatego napisałem, że robię własnego Gothica, bo to był dobry chwyt i w sumie podobieństwo, ale jak piszę projektu nie rozbudowałem na tyle, żeby robić zapowiedź także nie wprowadzaj ludzi w błąd. Udało się stworzyć system, trochę walk, trochę elementów rolnictwa, system czasu i inne takie, ale dalej po prostu nie robiłem już tego projektu - po prostu mi się nie chciało, a poza tym długo nie mogłem znaleźć kopii, która byla ostatnią, a kiedy już znalazłem to już robiłem lepsze projekty w rmie i nie chciało mi się tego kontynuować, bo za każdym razem padało pytanie - po co skoro to przestało mnie jarać, bo znalazłem ciekawsze projekty do tworzenia.
07-09-14 13:02
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

Liczba postów: 115

Skończ się powtarzać X-głąbie z tymi prowokacjami, weź mi lepiej pokaż jakieś LINKI gdzie niby się do kogoś innego czepiam poza tobą. BARDZO CHĘTNIE TO ZOBACZĘ.

"No ciekawe są te systemy widać Gothic pełną gębą
Gothic mnie przyciąga jako gra niemiłosiernie
Gothic 1&2 mają w sobie coś
ale kusi mnie jeszcze Gothic Antologia"

"Wytrzymuje przy tej grze za każdym razem max 1,2 godziny i wywalam z nudów. "
Na twoje posty odpowiadam twoimi postami KŁAMCZUSZKU
"Gra Gothic 1. Mam na liczniku około 6 godzin gry. Muszę powiedzieć, że ta gra ma coś "
07-09-14 13:12
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Tak. Moje pierwsze granie było próbami do przekonania się do gry. Wytrwałem za pierwszym razem nie 6, ale do prawie 20 godzin gry licząc na cud, ale nic takiego się nie stało. Wracałem do tego dla klimatu, ale monotonia odrzucała za każdym razem i to się nie zmieniło. Nigdy tej gry nie przeszedłem, nie wytrwałęm nawet do 1/4, 1/3 gry i to się nie zmieniło, bo im dalej tym bardziej nudziła.

No przyciąga (klimatem - lasy/potwory/wioski/voice acting), ale odpycha monotonią dlatego za każdym powrotem grałem w grę krótko.
Skoro mnie obrażasz to ja pięknym za nadobne piszę, że jesteś prowokatorem i idiotą, który nie umie czytać postów ze zrozumieniem.

Czepiasz się do wielu osób udając sprawiedliwego, a robisz to, bo w ten sposób odreagowujesz stresy z reala. Jeden z ostatnich twoich postów był nawet w Gońcu i jeździł po użytkowniczce Ultimy. Kiedy się wypowiadasz to, albo o swoich grach, albo zgrywasz wielkiego sprawiedliwego wyżywając się na ludziach próbując deptać po nich najczęściej nie rozumiejąc o czym piszą. To ty pierwszy zacząłeś wyzywać i obrażać w TEMACIE z zapisami. Gdybym śledził twoją karierę na forach jako prowokatora i agresora pewnie, żaden mój projekt nie ulegałby rozwojowi w rmie. Poza postami o grach które piszesz to najczęściej zauważyłem pojawiasz się żeby komuś, albo dopiec, albo kogoś obrazić - "Oh jaki jestem zajebisty to ja Noruj z for o rpgmakerze właśnie kogoś obraziłem, albo podeptałem" Jesteś tycią istotką, która musi wyżywać się na ludziach i ich obrażać w necie, aby poczuć się kimś lepszym. No gratuluję.

P.S. wyrwałeś z kontekstu na temat Gothica tylko to co tobie odpowiadało jesteś skończonym trollem i frajerem i skończyło się kulturalne pisanie nie będę pisał normalnie do człowieka, który tylko dlatego, że jest idiotą i nie rozumie co ja piszę wyzywa mnie od głąbów w dodatku chowa w sobie tony jadu, a jego jedynym atakiem są kłamstwa i prowokacje. W realu takie osoby jak ty są deptane jak robaki, ale proszę bardzo rób z siebie klauna doskakuj do kalwiatury, pisz kłamstwa i wyrywaj z kontekstu to co tobie pasuje, by atakować innych olewając sens całych postów/wypowiedzi. Co za żałosna desperacja. Przecież to ty robisz z siebie cały czas głąba, a nikt inny.

Wyszukam ci i zacytuje moje ostatnie posty na temat Gothica. Zobaczycie sobie jakim KŁAMCZUSZKIEM i desperatem i wrednym człowiekiem jest Noruj - ciągle tylko przeinacza fakty i atakuje kłamstwami:

Proszę bardzo oto dowód jak Noruj przeinacza moje posty:

Tak wygląda "cytat" desperata, prowokatora,trolla - Noruja:

(07-09-14 13:12)noruj napisał(a):  "No ciekawe są te systemy widać Gothic pełną gębą
Gothic mnie przyciąga jako gra niemiłosiernie
Gothic 1&2 mają w sobie coś
ale kusi mnie jeszcze Gothic Antologia"

a tak wygląda oryginał, który ten desperat cytuje:
(07-09-14 13:12)X-Tech napisał(a):  "Gothic mnie przyciąga jako gra niemiłosiernie, ale jak szybko mnie przyciągnie tak szybko mnie znudzi.

Trailer ma trochę niepasującą do klimatu gry muzykę (elektroniczne instrumenty)

Sam mod może być naprawdę niezłą grą, ale wróżę z fusów. Podejrzewam, że może być lepszy od oryginalnej gry. Jestem zainteresowany i zastanawiam się nad ponownym zainstalowaniem Gothica, by w to zagrać. Musze się przygotować na tego moda"

Post dotyczył moda do gry Gothic, ale Noruj post przeinaczył, aby móc zaatakować mnie kłamstwami w tym temacie i zezwać od debili. To desperat, troll i prowokator, który wymyśla kłamstwa, aby móc obrażać ludzi. Szczerze gdybym cię znał osobiście za takie zachowanie w realu dostałbyś ode mnie kopa w 4 litery bez ogródek to piszę, bo nawet ja nie jestem aż tak pop***y żeby wymyślać kłamstwa celem bezpodstawnego jechania wyzwiskami po ludziach w necie - tyn typ to robi od lat. Ja w pełni rozumiem, że ludzie czasem mogą się wyzwać w akcje wkurzenia na siebie/agresji/żartu, ale to czasem jednak ty robisz to nieustannie (od lat) wymyślasz kłamstwa, aby mnie wyzywać. Stary gdybym znał taką ścierę jak ty w realu łaziła by bez zębów. Jak masz coś pisać to pisz z sensem, a jak masz wyzywać to pisz mi na pw, a nie robisz z siebie skończonego kretyna na forach o rmie proszącego się o bana za bezpodstawne obrażanie.

P.S.

To jest temat o blogu - chamskim blogu o grach. Możecie się nie zgadzać z tekstami - pisać kontrargumenty itd. pisać, że niektóre teksty/fragmenty są dla was debilne, bo to i tamto...lista argumentów, ale nikt mnie tu nie będzie bezpodstawnie wyzywał jako argument dając kłamstwa, a szczególnie Noruj, bo to skończony prowokator i kłamca pełen jadu, który wymyśla bzdury wyssane z palca, aby obrażać ludzi. Mi nawet nie chciało się cytować czegokolwiek co potwierdzałoby że Noruj to kłamca, bo w sumie mam olewator na wrzuty przez neta, ale nie pozwolę by ktoś wymyślał kłamstwa na mój temat i je rozpowiadał...- dalsze bezpodstawne wyzwiska na moją osobę nie ujdą ci płazem, a za każde kłamstwo po którym mnie obrazisz czeka cię niespodzianka. W końcu się zmobilizuję i zrobię na ciebie artykuł do Gońca zobaczymy jak wtedy się poczujesz trollu cytując syf, który robiłeś na forach. Mimo, że wyzwiska mi latają i powiewają to jednak kłamstw, którymi zwykle robisz prowokację celem nieustannego obrażania i ośmieszania na forach to ja nie daruję.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-14 14:24 przez X-Tech.)
07-09-14 13:21
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

(07-09-14 16:22)duganhack napisał(a):  
Lartarin napisał(a):@noruj
Tylko bez przeinaczania nicków gringo.

Najlepiej od razu wszystkich zbanuj -.-
A poza tym ma racje ...

Ma rację, bo kłamie ? Widzę, że cheaterstwo i solidaryzowanie z oszustami zostaje też poza grami u niektórych.
07-09-14 16:31
"Pomógł" przyznał(a):
duganhack Offline
*

Liczba postów: 61

X-Tech napisał(a):Ma rację, bo kłamie ? Widzę, że cheaterstwo i solidaryzowanie z oszustami zostaje też poza grami u niektórych.

To co on napisał oznacza tylko tyle, że jesteś obłudnikiem ...
Proszę:

noruj napisał(a):duganhack, nie martw, się na tsukuru jest sporo postów, w których X-tech POZYTYWNIE mówi o Gothiu, on po prostu swoje zdanie dopasowuje do sytuacji.

Powstają dodatkowe mapy bo było zbyt pusto :D , przedmioty też, fabuła w 40%, npc w 70%

Aktualny projekt: (stan 50%)
Spoiler: (Otwórz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-14 16:44 przez duganhack.)
07-09-14 16:41
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS