Nowa ACTA
Aktualny czas: 06-09-26, 00:44 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

To była dobra przygoda. Dziękujemy!
Po wielu wspólnych latach Ultima Forum przechodzi w tryb archiwalny.
Zostawiamy je tutaj takim, jakie stworzyliśmy je razem,
z tysiącami postów, projektów, porad, skryptów i wspomnień.
Dziękujemy każdemu, kto był częścią Ultimy.

Odpowiedz 
Nowa ACTA
Leoś Offline
*

Liczba postów: 61

Nowa ACTA

Uwaga! Parlament UE podjął pracę nad nową umową ACTA!
http://demotywatory.pl/4135542
Zmyślnie nazwę ukryli pod inną TTIP!
01-06-13 14:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

RE: Nowa ACTA

Ah for fuck's sake, noone gives a damn!
Serio, kogo to do cholery obchodzi, i tak tego nie wprowadzą i tak, czego by to kto nie zrobił do cholery. Poza tym to już się robi nudne.

Rzygać mi się chce od takiego ciągłego pieprzenia o tym. Nic innego jak kolejne pranie mózgów gimbusom... Wystarczy rzucić jakieś dwa hasła i już się rzucają na ulice.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-13 14:33 przez Amelanduil.)
01-06-13 14:29
"Pomógł" przyznał(a):
Leoś Offline
*

Kolego, w takim razie ten temat nie dla ciebie. Pisałem do osób zainteresowanych, więc przestań wyrzygiwać mi się temacie. Gdyby nie rzesza ludzi która wywalczyła tobie wolność w internecie to ani ja ani być może ty swobodnie byśmy sobie teraz nie pisali.
01-06-13 14:36
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Leoś napisał(a):Gdyby nie rzesza ludzi która wywalczyła tobie wolność w internecie to ani ja ani być może ty swobodnie byśmy sobie teraz nie pisali.
Hahahahaha o kurna, toś mnie teraz rozbawił.
Człowieku, ty wierzysz jeszcze w takie bajeczki? To źle świadczy o twojej inteligencji...
To jest po to, żeby narobić hałasu, ludzie sobie zarobią na tym na YT robiąc filmiki jakie to złe, wszyscy się na to złapią i znowu hype na dużą skalę, gówna które nie ma wspólnego nic z prawdą...

Leoś napisał(a):Kolego, w takim razie ten temat nie dla ciebie. Pisałem do osób zainteresowanych, więc przestań wyrzygiwać mi się temacie.
W takim razie mam rozumieć, że to jest temat dla ludzi o inteligencji kamienia?

Poza tym nie ma to jak niesamowicie wiarygodne źródło... Demoty -.-
Brak mi słów po prostu...
01-06-13 15:01
"Pomógł" przyznał(a):
Draken Offline
*

Liczba postów: 50

Ekhm... Kolejna ACTA? Serio? Mnie to nie przeszkadza. Niech sobie próbują zaprowadzić porządek w internecie... I tak nic z tego nie wyjdzie, bo czy kiedykolwiek wyszło? Np. likwidacja Megaupload nic nie dała... Jest wiele innych serwerów hostingowych, gdzie można umieszczać co się żywnie podoba... Z resztą po co sobie znowu zaprzątywać tym głowę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-13 15:10 przez Draken.)
01-06-13 15:10
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Leoś napisał(a):Pisałem do osób zainteresowanych
Przepraszam, jest gdzieś wyraźnie podkreślone, że pisałeś do osób zainteresowanych? Bo równie dobrze bez sprecyzowania się wychodzi na to, że pisałeś do ogółu, do wszystkich, więc... sorry, your argument is invalid.
Leoś napisał(a):Gdyby nie rzesza ludzi która wywalczyła tobie wolność w internecie to ani ja ani być może ty swobodnie byśmy sobie teraz nie pisali.
Rzeszta? :co: Brzmi jak rzesza bardziej... Tak czy inaczej, czy naprawdę uważasz, że te wszystkie quasi-protesty coś dały? hah...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-13 15:16 przez Amelanduil.)
01-06-13 15:16
"Pomógł" przyznał(a):
Leoś Offline
*

Nie będę wchodził z dziecinne dyskusje i dołączał się do obrażania userów, ale osoby zainteresowane to takie, które nie mają tematu w dupie XD Amel, napisałeś, że ciebie to nie obchodzi, więc mi się tu nie "wyrzyguj".

Viuu, to w co ja wierzę to moja sprawa, żaden arogancki "dorosły" nie będzie mi pisał, czy to jest głupie czy nie. Przekaz z demota jest bardziej czytelny niż info w gazecie... ma jedynie zaalarmować. Jak ktoś chce poczytać więcej to niech sięgnie do sieci, albo podyskutuje ze mną w tym temacie.

A jak ktoś nie wierzy, woli siedzieć cicho albo besztać innych za to że wierzą, to lepiej niech da sobie na wstrzymanie.

A tutaj jest nieco więcej napisane na ten temat http://kefir2010.wordpress.com/2013/05/2...nternecie/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-13 15:43 przez Leoś.)
01-06-13 15:39
"Pomógł" przyznał(a):
Malian Offline
*

Liczba postów: 9

Mnie osobiście pasuje podawanie imienia i nazwiska przy postach. W końcu byłby koniec z trollingiem. Ew. hejt na ulicy. Hańbić trolli!
01-06-13 21:35
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

Podanie imienia i nazwiska niekoniecznie uchroniłoby nas przed trollingiem. Nadal istniałyby proxy. Zresztą nie do końca wierzę, że jakiekolwiek regulacje byłyby w stanie wymóc na internautach podanie swoich prawdziwych danych... chyba że zrobiono by to na zasadzie dobrowolności, jak ma to miejsce na facebooku :roll: W jaki sposób by to sprawdzano? Na zasadzie wykazu osób korzystających z sieci o danym IP... absurd. Nie są w stanie tego kontrolować...

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
01-06-13 21:43
"Pomógł" przyznał(a):
Malian Offline
*

Liczba postów: 9

No cóż... Zobaczymy... Na razie Google proponuje używania imienia i nazwiska, zamiast nicku... I nawet kilka razy się mnie o to pyta, a ponoć to ma być jednorazowe zapytanie...
Tak to jest, gdy informacje zapisują się w cookies, a nie na serwerze. ... ._.
03-06-13 11:12
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS