The Legend of Zenek
Aktualny czas: 28-04-26, 22:16 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] The Legend of Zenek
PaC Offline
*

Liczba postów: 34

The Legend of Zenek

[Obrazek: 2vxyqIe.png]
"Gdy myślą, że wszystko wypili... Pokaż, że sie mylili."

~Wstęp~
Siemandero, jestem PaC, (PAK, PAKTHEKILLAKLOWN, PaCek, PAKKK, i inne takie) jedni mogą mnie znać jeszcze ze starej ultimy inni moga mnie nie znać wcale, a jeszcze inni mieć mnie gdzieś :lala: No więc cześć, miło jest was poznać.
Ten projekt, z założenia nie ma być super dobrym i rozbudowanym projektem, ma być małym projekcikiem dzięki któremu przypomne sobie coś o mejkerze. Tytuł oryginalny, wypełniony suchym, mało śmiesznym humorem, który prawdopodobnie bawi tylko mnie. Zapraszam.

~Fabuła~
Pewnego dnia, po ostrej imprezie w swoim domu budzi się Zenek - starszy degustator wysoko procentowych trunków. Budzi sie z okropnym bólem głowy, jak to bywa podczas "po imprezowej klątwie". Szybko zrywa się z łóżka i leci na strych, po domowej roboty lekarstwie doktora Rysia, lecz jak się okazuje, lekarstwo "wyszło". Biegiem pędzi do swojego przyjaciela i jednocześnie kompana przy degustacji, Mirka. Po małym sporze z jego żoną Zenek rusza do piwnicy Mirka i dowiaduje się, że lekarstwo zostało skradzione. Razem wyruszają w podróż przez niebezpieczny świat pełny dzikich borsuków i jamników. Czy przyjaciele dadzą rade? Czy wyleczą się z klątwy? Tego dowiecie się w The Legend of Zenek.

~Postacie~
Zenek - Starszy degustator piwa, mieszkający obok wsi "Biegunkowo dolne", jego ulubionym daniem jest kiszony ogórek zapijany... znaczy się popijany "Mózgotrzepem Ryśka". Stały bywalec baru "U Basi".

Mirek - Młodszy mężczyzna, razem z Zenkiem łączy go wspólne hobby. Lubi częste imprezy oraz wakacje w barze.

Rysiek - Twórca słynnego na całą wieś trunku, nie wiadomo co się z nim teraz dzieje, wszyscy mówią, że odszedł do lepszego miejsca, tam na górze.

Halina - Żona Mirka, niezadowolona z zainteresowań swojego męża. Potajemnie nalewa mu do kufla piwo bezalkoholowe.

~Wierzenia i kultura~

Mieszkańcy Biegunkowa Dolnego nie różnią się zbytnio od dzisiejszych ludzi. Mają swoją religie, zwaną Freemanizmem, wierzą, że po śmierci idą do nieba, gdzie Morgan Freeman daje im wieczne życie, życie w raju.

~SKRINSZOTY~
Spoiler: (Otwórz)
~skrypty~
Walka w czasie rzeczywistym

~Grafika~
RPG MAKER VX DELUXE RTP

~Creditsy~
Dla wszystkich którzy mi pomogli, gdy wydam pełną wersje podam szczegółowo wszystkich.

Aktualny tajny projekt:
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-15 19:47 przez PaC.)
02-08-14 13:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Lartarin Offline
*

Liczba postów: 147

RE: The Legend of Zenek

Jak dla Moi jest bomba :!: Dzięki twojej zapowiedzi zaczęłam zastanawiać się, czy oby na pewno nie mam "złych" poglądów na tematy opisywane powyżej :lol2: Zapowiedź jest zaje**sta. Liczę, że skończysz projekt :lartarin: 3mam za to kciuki, bo szykuje się hicior :hura: powodzonka :ok:

PaC napisał(a):Tytuł oryginalny, wypełniony suchym, mało śmiesznym humorem, który prawdopodobnie bawi tylko mnie.
Nie pochlebiaj sobie :dres:
02-08-14 14:41
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

O ile grafa tutaj nie ma za bardzo klimatu...i nie wiem jak dla mnie prezentuje się okropnie na szczęście zrobiłeś te lokacje na styl w miarę nice patology xd to z tekstów w zapowiedzi bije sporo alko humoru. Teksty na screenach są śmieszne, a sam pomysł ma w miarę nierealny alko klimat niezły. Lubię takie akcje szkoda tylko, że grafa nie jest zróżnicowana i bardziej oryginalna...jest wg. mnie okropna pod względem kolorystyki. Dla mnie to całe RTP z vx ace nie ma za bardzo klimatu...pasuje chyba jedynie w cukierkowe nesowe rpg w fantasy. Szkoda, że nie robisz tej gry w 2k tam podstawowe RTP pozwala uzyskiwać lepsze efekty bardziej zróżnicowane i klimatyczne ,ale tę grę ratują pomysły i teksty. To ma wyjść? Kiedy?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-14 13:28 przez X-Tech.)
10-09-14 13:13
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Hej jak idzie tobie ten projekt ? Coś z tego będzie ? Pokażesz jakieś postępy czy to kolejny fake ? Jaram się szalonym humorem tutaj jest najważniejszy, ale czy robisz tę gierkę czy jednak się skończyło tylko na zapowiedzi ? Masz jakiś pokaz postępów ? Już dużo czasu minęło. Brak info...

Naprawdę jaram się nawet tym projektem ze względu na humor i fabułę. Jeśli jednak nie dasz znać o nim to wiadomo fake lub kolejne dziadostwo, które skończyło się na zapowiedzi. Grafa mnie odstrasza, bo jej wygląd jest nieco hardkorowo jrpgowy (cukierkowaty i nieco kiczowaty prawie jak rzygi) w kontekście fabuły , która ma taki polski klimat (co jest spoko) ale humor i obietnica szalonych akcji przyciąga bardzo chce w to grać dla humoru i fabuły - dlatego mnie interesuje projekt.

Jakieś postępy ? Jest już pełniak ? Dasz znać z postępów/pełniak czy to może kolejny fake ?
Jakiś opis mechaniki ? Zagadki itp. co tutaj jest ? Jak w to się gra ? Fake/ Pełniak /Postęp ?

Brak opisu mechaniki, przedstawienia rozgrywki, updatea zapowiedzi ? Coś sie pojawi ? Może już pełniak ? Jeśli nic nie podrzucisz sprawa prosta - kolejny fake, który skończył się na pustej zapowiedzi.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-14 19:22 przez X-Tech.)
08-10-14 19:08
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

CHCĘ W TO GRAĆ!!! Serio zapowiada się super luźna i prześmieszna gierka. Rób to, nie leń się. Po tytule myślałem że to jakiś projekt inspirowany zeldą, gdy spojrzałem na zrzuty stwierdziłem że jeśli tak ma być to cienizna, ale coś we mnie ruszyło po przeczytaniu odpowiedzi Lartarin i przeczytałem całość, od razu mi się spodobało. Tak jak X-Tech zmieniłbym grafikę.

Lekka sprzeczność, ludzie wierzą w jakiegoś freemana, a na pierwszym zrzucie mamy Matkę Boską z Częstochowy - coś tu nie gra...
19-10-14 19:01
"Pomógł" przyznał(a):
PaC Offline
*

Witam moi drodzy, nie obawiajcie się, projekt nie został usunięty, lecz na jakiś czas wstrzymany.

Aktualny tajny projekt:
30-10-14 13:28
"Pomógł" przyznał(a):
Lartarin Offline
*

A kiedy nadejdzie wznowienie? ;- Jako zagorzała fanka "frimanizmu" nie mogę się już doczekać :grozi:
03-12-14 11:54
"Pomógł" przyznał(a):
Lartarin Offline
*

BUMP! No ej No! Odpisz coś :grozi:
08-06-15 19:32
"Pomógł" przyznał(a):
PaC Offline
*

Heloł rodacy. Wznawiam prace nad Zenkiem, przenosze go na VXAce. Nie mam co wam nowego pokazać bo nic nowego nie ma :/ Prace nad Zenkiem przyśpieszą zaraz po tym jak uporam się z niemieckim!
Jedyne co widzieli tylko wybrani, a nie wszyscy uzytkownicy, to HUD, a więc prosze!
[Obrazek: X4yk9dp.png]

Pierwszy post zostanie zaktualizowany na dniach :lala:

Aktualny tajny projekt:
09-06-15 20:39
"Pomógł" przyznał(a):
krakoman Niedostępny
*

Liczba postów: 125

PaC napisał(a):przenosze go na VXAce
Jak już przy przenoszeniu jesteśmy, to mam pytanie. W jaki sposób to robisz? Chciałbym wiedzieć na przyszłość :P

Aktualny projekt:
Brak
14-06-15 15:21
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS