RE: Goniec RM
A to jest jakiś artykuł o Ultimie ? Wspaniale XD
Nie zauważyłem. Zauważyłem jedynie, że jest wspomniane o tym, że to właśnie ja przez ostatnią część 2014 aktywowałem forum, ale suma sumarum jest to prawda PO CZĘŚCI znacznej, bo założyłem sporo tematów okołogrowych, ale w pewnym momencie zaprzestałem, bo uznałem że co miało zostać napisane jest już napisane i zamknąłem tematy bo nie mam zamiaru zbyt sugerować co i jak gry muszą być robione wg. własnej inwencji, ale myślę że dałem do myślenia i polubienia tego jak lubicie tworzyć gry. Na Ultimie inicjatyw w sumie przez 2014 jeśli nie nawet 2013 brak, Adminów praktycznie już w ogóle nie było widać przez większość 2014, Ayene pokazuje się raz na miesiąc(e) na forum i tyle również specjalnie pokolorowani niespecjalnie się udzielali przez 2014 (niebieskie kolorki) jedynie Yoroiokami faktycznie coś częściej skrobnie na forum. W każdym razie co musiało zostać napisane napisałem i większość osób jeszcze przyznała rację lub spekulowali (ci którzy chcieli myśleć i mieć swoje zdanie) Kiedyś na Ultimie były jakieś inicjatywy np: związane ze świętami i inne obecnie to już chyba tylko śnieg automatycznie spada na logo strony i nic poza tym z dodatkowych atrakcji od adminów i tak już od 2013 gdzieś !? xd
Co do gierek trolerskich to trochę prawda raz zostałem pożarty przez trolla któremu skomentowałem grę tak jak normalnie komentuje gierki każdej osobie, która choć trochę się stara i raczej to należy traktować jak przysługę, bo w niejednym wypadku wiadomo że odpalenie gry to nie jest tylko przyjemność( jeśli mam zamiar napisać parę uwag celem pomocy), ale wymiana wskazówek i poświęcenie czasu na analizę celem wymiany wad i udzielenia wskazówek. To jest wysiłek. Wiadomo, że czasem piszę tylko jak bardzo dana gierka mi się podoba, bo to też zachęca, ale tylko jeśli prawie nie ma wad lub nie psują mi obrazu całości. W sumie to i najlepsza gra ma wady zawsze.
Zdarzyły się jednak przypadki totalnego wrzucenia kpiny na fora i robienie sobie jaj z userów gierkami zrobionymi w 5 maksymalnie 10 minut i udawanie, że to powstało na serio celem strolowania, a w dodatku jeden z tych userów jedyne co przejawiał to chamstwo i złośliwość za sam fakt skomentowania jego gry, którą wrzucił jako złośliwy pretekst do WYZWISK. Jeśli coś jest syfem oczekuję, że zaczniemy to komentować jak należy, aby nie było że ja trafiam na "trolla" a reszta umywa ręce i w ogóle nie komentuje a ja wychodzę przez to na "złego !?" bo jakiś kolo chce sobie trolować syfem. W ogóle no właśnie na gospodzie przynajmniej wychodzi jakiś projekt ambitny projekt to w ciągu dnia/dwóch pojawia się trochę komentarzy na jego temat. Do projektu "Upadek Wielkich" Napisałem na razie komentarz tylko ja i jeszcze jeden użytkownik. Widać, że Angius i jego show zmieniło nastawienie userów do pisania opinii o grach lepiej nie pisać ... Angius zrobi ortograficzną nagrywkę a wy nic nie napiszecie ? Przyznam, że te całe jego nagrywki syfu zamiast skupienia także na lepszych projektach ale na forum a nie na youtube nie były zbyt dobre, a wręcz szkodliwe. Za to samo pisanie na forum było dość OK.
Nie zgadzam się z tym, że fora już nie powstaną. To tylko kwestia czasu.
Natomiast Opactwo RM przepadło z prostego powodu Rahim i Admini, których wybrał woleli SB ponad stronę i woleli ją zamknąć zamiast prowadzić jak normalne forum skoro użytkownicy nie złapali klimatu tego całego SPAMBOXA i woleli jednak bardziej forum od pisania z nimi w SB (AMEL strasznie narzekał, Viuu raczej starał się aby się każdy skupiał na jego racjach, a Rahim sobie to tylko obserwował nie robił nic).
W każdym razie ja już tematów rozkręcających okołogrowych nie zakładam, bo skończył się czas pobudzania mózgów masowo pustymi tematami i nie udzielam się praktycznie już w niczym poza grami i ewentualnie zapowiedziami. Liczą się gierki w rmie i zapowiedzi ich prawdziwe.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-15 01:07 przez X-Tech.)
|