RPG Maker unstoppable
Aktualny czas: 28-04-26, 19:42 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
RPG Maker unstoppable
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

RE: RPG Maker unstoppable

"reszta najczęściej nawet nie nadaje się do pobierania a co dopiero do grania" - widać, że nie znasz tej "reszty". Tak na szybko to Tale of Exile, Gromada, Czasoprzestrzeń 3 (1 i 2 też mogą być ale na dzień dzisiejszy odbiegają daleko od wyznaczonych "standardów scenowych"), Komnata, seria Q(u)mai World, 8 bit quest (i rhomiki), Manga Carta i coś jeszcze pewno jest - zaznaczę że to są pełne wersje (no może prócz ToE, ale akt 1 jest liczony jako pełniak). Co te gry nie nadają się do pobrania i grania? Jeśli ktoś da tu grafikę (że wymieszana) - to niech pan powyżej wywali ze spisu Wrota Arkany, jeśli ktoś da, że są "jakieś" błędy to wywalcie sobie WA i PW. I jeszcze jedno nie oceniajcie jako "reszta" - jak gówno graliście.

Swoją drogą - kiedyś na yt było też takie polskie zestawienie jak znajdę to dam.
18-06-13 22:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Deuce Offline
*

Liczba postów: 312

Grałem w wiele gier i nie będę wymieniał wszystkich,może pominąłem parę tytułów

i nie mówię ze wszystkie są beznadziejne,ale zobacz nawet na starą ultimę w dział (pełne wersje)
to jest tragedia gry są robione w tydzień jak nie mniej i wrzucane na forum a jak ktoś z krytykuje to wielkie oburzenie,dla wyjaśnienia grafika się nie liczy tylko mechanika ta "reszta" ma nawet dzień i noc na skryptach bo zdarzenia są za trudne dla twórcy.

[Obrazek: 240x4ye.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-06-13 11:41 przez Deuce.)
18-06-13 23:03
"Pomógł" przyznał(a):
ravenone Offline
*

Liczba postów: 49

(18-06-13 21:37)Deuce napisał(a):  Ravenone podaj przynajmniej 10 gier na poziomie tych z filmiku.

http://goniecrm.pl/analizy/top10_ravenone.html

Moi faworyci

Patrzenie na pełniaki z poprzedniej ultimy (ilość/jakość) rzeczywiście może zniechęcić, ale to nie znaczy, że w nic pograć nie można:).
22-06-13 20:18
"Pomógł" przyznał(a):
tracersgta Offline
*

Liczba postów: 237

Co wy myślicie? Każda gra to musi być hit? A jak jest ze "zwykłymi", komercyjnymi grami? Każda odnosi sukces? Oj, nie... Jest też wiele kitów, ale i hitów! Więc zamiast narzekać na polską scenę to może zróbcie dobrą grę, aby ją polepszyć, bo marudzić to każdy potrafi...
22-06-13 20:29
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

(22-06-13 20:18)ravenone napisał(a):  
(18-06-13 21:37)Deuce napisał(a):  Ravenone podaj przynajmniej 10 gier na poziomie tych z filmiku.

http://goniecrm.pl/analizy/top10_ravenone.html

Moi faworyci

Patrzenie na pełniaki z poprzedniej ultimy (ilość/jakość) rzeczywiście może zniechęcić, ale to nie znaczy, że w nic pograć nie można:).

Pustkowia Chaosu mają coś w sobie faktycznie (w sensie walki)
PW od Titka - mam podobne odczucia pochłania mnie klimat, ale pewne rzeczy totalnie odpychają.
Wzór - to nie oryginalna gra - to mechanika przeniesiona do rma z zupełnie innej gry.
Kruk ma spoko postać główną i niezły klimat. Też mi się podoba. Gra się nieźle - zagadki i wykorzystywanie itemów/nieźle jest.

Nie zmienia to faktu, że między klasykami rmowymi ze świata,a tymi grami jest pewna przepaść - trochę wielka XD Z moich oględzin wynika, że czasoprzestrzeń 3 jako jedyna polska gra miała by szanse zaistnieć jako większe zjawisko na zagranicznych forach. Trzyma się klasycznego stylu wprowadza wiele nowych pomysłów i ma duszę. Trochę przesadzam - z pewnością znajdzie się więcej gier.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-06-13 20:35 przez X-Tech.)
22-06-13 20:31
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Hasin Offline
*

Liczba postów: 25

Ech... tak już bywa, niestety. Większość polskich gier nie nadaje się do grania...
Polacy zazwyczaj robią swoje gry na "spida" i taki już jest efekt.
Niektóre osoby powinny przeczytać słownik zanim coś zrobią, ponieważ kiedyś widziałem takie
gry, że aż brak słów. Albo te na filmiki na yt pt. "moja gra w rpgmaker" - 95% z nich to po prostu masakra...

Jedyne gry z rpgmaker które mi się spodobały , to:
-Kruk
-PW
-Czasoprzestrzeń 1, 2 i 3
-Wrota Arkany

No to teraz troszkę się poduczyć o RM i zaczynam 1 projekt wink
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-13 11:31 przez Hasin.)
25-06-13 11:29
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS